Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Jak uniknąć zemsty faraona?, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak uniknąć zemsty faraona?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Paniusia 25 mar 2011, 17:57
    Polecam Wam bardzo łykanie przed wyjazdem kapsułek z dobrymi bakteriami, aby profilaktycznie zadbać o właściwą flore jelitową. Może być np Lacidofil albo inny Probacti czy coś takiego. dużo odpowiedników tego jest, trzeba zapytać farmaceutkę.
  • Stinaa 25 mar 2011, 19:13
    Można też pić Actimele. a na takim wyjeździe pod żadnym pozorem nie pić wody z kranu, nie zamawiać też napojów z lodem ani świeżych soków, bo je rocieńczają kranówąuśmiech A jak się kupuje mineralną, to trzeba zwrócić uwagę czy jest fabrycznie zamknięta. No i nie probować od pierwszego dnia wszystkich lokalnych potraw, tylko z umiarem i stopniowoprzymrużenie oka
  • 77henry 25 mar 2011, 22:39
    Mój sprawdzony sposób to dezynfekcja zimną wódeczkąuśmiech Bez śmiechu, pięćdziesiątka po jedzeniu, nawet się nie czuje, a pomaga uniknąć kłopotów.
  • Popeye 26 mar 2011, 0:10
    My też zawsze bierzemy Pana Tadeusza i z zamiłowaniem oddajemy sie lekturzeprzymrużenie oka To nas zawsze chroni przed kłopotami żołądkowo-jelitowymi na egzotycznych wczasach.
  • Eli2010 26 mar 2011, 0:37
    Jak bylismy z mężem w Tunezji parę lat temu to nawet rezydentka z biura podróży nam radziła żeby odkażać układ pokarmowy etanolemprzymrużenie oka Myśmy sie stosowali grzecznie do zaleceń, a jedna dziewczyna nie chciała no i niestety ona jedna miala problem! Wiec to naprawdę działa.
  • yellowphone 26 mar 2011, 1:01
    No tak, tylko że nie każdy lubi... ja np nie piję tak mocnego alkoholu.
  • Barbra67 26 mar 2011, 7:04
    Wiecie co, co do kupowania leków w lokalnych aptekach. Zauważyłam, że nasze polskie leki typu Nifuroksazyd nie działają, a przynajmniej o wiele słabiej, na tamte bakterie. I co ciekawe rozmawiałam na takich wyjazdach z turystami z Niemiec, z Anglii i mówili to samo. Trzeba się liczyć z tym, że i tak pomoże tylko lekarstwo kupione na miejscu, ale moim zdaniem własne leki i tak warto mieć, chociażby na pierwszą dawkę. Tym bardziej, że im szybciej się je zażyje, tym łagodniej przebiega choroba.
  • caipirinha 26 mar 2011, 8:35
    Ja też słyszałam, że tamtejsze leki sa mocniejsze. Mają po prostu większą dawkę tej leczniczej substancji.
  • zosiasamosia 26 mar 2011, 11:18
    Moja mama sporo podróżuje i mówi to samo, że te ichnijesze tabletki mają dwa razy większe stężenie. I że najlepiej po przyejdzie kupić sobie w aptece na wszelki wypadek taki tamtejszy niefuroksazyd. A oprócz tego, swoją drogą bierze probiotyki. I nie miała nigdy zadnych problemów z żołądkiem!
  • Ervin 26 mar 2011, 14:24
    Zamiast alkoholu mozna pić coca-colę do posiłków. Wytrawia bakterie jak nicuśmiech
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum