Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Sposób na zakwasy, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Sposób na zakwasy

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Iza_bela 22 wrz 2010, 19:14
    Mi to zawsze na zakwasy pomagała bardzo długa gorąca kąpiel, przynajmniej z 20 minut, później jeszcze z 10 min. gorący prysznic i do tego rozciąganie. To bardzo ważne, żeby się porządnie po ćwiczeniach rozciągnąć. Większość osób myśli, że rozgrzewka jest najważniejsza, a moim zdaniem jest tak samo istotna jak rozciąganie już po ćwiczeniach.
  • czaczacza 22 wrz 2010, 20:17
    Wszystkim, którzy piszą, że ćwiczą tylko od czasu do czasu i dlatego przy większym wysiłku zawsze mają zakwasy polecam taniec. To świetny i przyjemny sposób, żeby ciągle pozostać w formie uśmiech Ja uwielbiam tańczyć i staram się jak najczęściej!
  • natalija 22 wrz 2010, 22:21
    hultajka napisał:
    Gringo07 napisał:Podobno na zakwasy najlepszy jest wysiłek fizyczny przymrużenie oka Może brzmi dziwnie, ale pewnie działa to na zasadzie klina, czyli lecz się czym się zatrułeś przymrużenie oka Sam dużo jeżdżę na rowerze i jestem bardzo wysportowany, więc o zakwasach już dawno zapomniałem. Jednak znajomy opowiadał mi, że profesjonalni kolaże po długi, treningu wsiadają jeszcze na rower, aby rozjeździć zakwasy... Może warto wypróbować, podobno działa uśmiech
    Ja zawsze stosuję ten sposób i pomaga uśmiech Jak czuję, że dopadają mnie zakwasy to zaraz biorę się za jakieś ćwiczenia. Strasznie boli, ale później mam już spokój uśmiech
    Ja też polecam ponowny wysiłek, tylko pamiętajcie, że nie powinien być tak bardzo intensywny jak pierwszy trening.
  • urbanistka 23 wrz 2010, 1:39
    Ja zawsze biorę gorącą kąpiel, dodatkowo do wody wrzucam kilka łyżek soli. Potem oczywiście jeszcze prysznic, żeby się spłukać przymrużenie oka Polecam!
  • elwirka5 23 wrz 2010, 9:40
    Ja zawsze staram się pić bardzo dużo wody, nie wiem czy ma to jakiś specjalny wpływ, ale nigdy jeszcze nie miałam zakwasów, po których nie byłabym w stanie chodzić. Czasem zdarza mi się, że po intensywnym treningu czuję wszystkie mięśnie, ale tragedii nie ma.
  • bamboszek 23 wrz 2010, 13:09
    elwirka5 napisał:Ja zawsze staram się pić bardzo dużo wody, nie wiem czy ma to jakiś specjalny wpływ, ale nigdy jeszcze nie miałam zakwasów, po których nie byłabym w stanie chodzić. Czasem zdarza mi się, że po intensywnym treningu czuję wszystkie mięśnie, ale tragedii nie ma.
    Szczęściara z Ciebie, ja piję wodę bo mnie strasznie suszy podczas treningu, a zakwasy i tak się czasem pojawiają ;/
  • lumbago 23 wrz 2010, 15:04
    Ja polecam wypić piwko po ciężkim treningu, naprawdę pomaga na zakwasy uśmiech
  • bamboszek 23 wrz 2010, 17:19
    lumbago napisał:Ja polecam wypić piwko po ciężkim treningu, naprawdę pomaga na zakwasy uśmiech
    Niezłe żarty język
  • lumbago 23 wrz 2010, 18:16
    bamboszek napisał:
    lumbago napisał:Ja polecam wypić piwko po ciężkim treningu, naprawdę pomaga na zakwasy uśmiech
    Niezłe żarty język
    To nie żarty, naprawdę pomaga!
  • backpacker 23 wrz 2010, 19:35
    Potwierdzam sposób z piwem, kiedyś sam przez przypadek wypróbowałem i byłem w szoku, że pomogło. Oczywiście na ogromne zakwasy samo piwo nie pomoże, trzeba jeszcze wziąć gorącą kąpiel, albo iść na masaż.
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum
Poprzednia: Strój na fitness