Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Sposób na zakwasy, strona 4

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Sposób na zakwasy

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • benefitka 23 wrz 2010, 22:42
    lumbago napisał:Ja polecam wypić piwko po ciężkim treningu, naprawdę pomaga na zakwasy uśmiech
    Hehe ta rada mi się najbardziej podoba, nawet jak nie pomoże , to w sam raz na pocieszenie przymrużenie oka Na pewno wypróbuję, dzięki!
  • zsp 26 wrz 2010, 23:06
    backpacker napisał:Potwierdzam sposób z piwem, kiedyś sam przez przypadek wypróbowałem i byłem w szoku, że pomogło.
    Ja również potwierdzam, że w tym sposobie jest metoda.
  • benefitka 27 wrz 2010, 7:05
    zsp napisał:Ja również potwierdzam, że w tym sposobie jest metoda.
    Chciałeś chyba napisać, w tym szaleństwie jest metoda język
  • samuraj 27 wrz 2010, 20:45
    Zaproponowane tu sposoby często pomagają, ale żaden nie gwarantuje, że zakwasy znikną albo się nie pojawią w ogóle. Nawet metoda z wypiciem piwka przymrużenie oka Na każdego działa co innego i trzeba poszukać swojego "antidotum". Polecam zajrzeć czasem na ten profil na fb http://www.facebook.com/www.hellhound bo często pojawiają się na nim ciekawe informacje dot. sportu, diet, czy wskazanych ćwiczeń. Zapewniam, że niektóre newsy są bardzo pożyteczne. pewnie można znaleźć też coś o zakwasach.
  • zenek50 29 wrz 2010, 11:26
    Kąpiel w na prawdę ciepłej wodzie z mnóstwem soli pomaga.
  • kominek4 28 gru 2010, 11:06
    Ta ostatnia propozycja chyba na prawdę działa, w każdym razie muszę spróbowaćprzymrużenie oka. Do tej pory nie stosowałam na zakwasy nic i jakoś te kilka dni cierpliwie znosiłam, ale po ostatnich zakwasach stwierdziłam, że lepiej jednak dać sobie jakieś ukojenie, bo ból jest niemały. Zastanawiam się nad stosowaniem żelu dermentol, z tego co słyszałam od koleżanki jest też przyjemny w stosowaniu, bo łagodnie chłodzi i nie śmierdzi (a wiele takich preparatów jednak ma nieprzyjemny zapach).
  • fantazja00 8 cze 2011, 11:26
    Ja jakiś czas temu poszłam na fitness a potem nie mogłam się ruszać. Pamiętam, że kąpiel przyniosła mi ulgę. Słyszałam również, że nie należy się wtedy zrażać i koniecznie zapisać się na kolejne zajęcia, tak aby jak najszybciej rozbić zakwasy.
  • Vagido 15 lut 2012, 10:02
    Jeśli dużo trenujemy, to trzeba zadbać o wiele czynników, żeby nie doznać przetrenowania. Przede wszystkim plan treningowy, dieta (ważne są zwłaszcza posiłki po treningu, jeśli chodzi o regenerację) i odpowiedni czas na regenerację i sen. Warto też czasem pomyśleć o suplementacji, ja np. przed zawodami korzystam często, wspomaga regenerację, sprawdziłem na sobie i działa. Po zastosowaniu BCAA po treningu i jeszcze glutaminy na noc, na drugi dzień czułem się normalnie nawet po 3 godzinach treningu poprzedniego dnia.
  • fas24 13 kwi 2012, 14:46
    piwko na zakwasy uśmiech dobre uśmiech
  • konto_usuniete_307805 14 cze 2012, 14:55
    W zasadzie wszystkie wymienione sposoby są dobre. Jednak,żeby zintensyfikować ich dobroczynne działanie powinno się użyć ich razem, ale w odpowiedniej kolejności.

Jeżeli zakwasy są bardzo uciążliwe. Najpierw należy rozmasować bolące mięśnie. Potem wziąć gorącą kąpiel. Po kąpieli dodatkowo użyć na obolałe miejsca maści rozgrzewającej np. Ben-gay dla sportowców. (zapach ma bardzo intensywny).
    Piwo. Oczywiście ,że piwo jest dobre na zakwasy jednak w bardzo małej ilości i tuż przed snem.
    Na następny dzień,aby zakwasy przeszły należy po prostu stopniowo ponownie rozruszać nadwyrężone mięśnie
    Po takiej kuracji zakwasy będą,ale nie powinny być już bardzo uciążliwe.
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum
Poprzednia: Strój na fitness