Favore.plForumFinanse, prawo, ubezpieczenia

Ustawa antykryzysowa jak liczyć terminy, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Ustawa antykryzysowa jak liczyć terminy

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • 100euro 7 mar 2011, 8:57
    O to się jednak pomyliłem, a byłem przekonany że tak musi być. Faktycznie te zapisy są skomplikowane.
  • Brat_PIT 7 mar 2011, 11:06
    Te zapisy są zwodnicze, że można przeoczyć termin 24 miesięcy i zamiast umowy czasowej trzeba zawrzeć stałą.
    Jeżeli firma podpisuje umowę czasową pod rządami ustawy i umowa rozwiązuje się już po zakończeniu trwania ustawy to taka umowa traktowana jest jako pierwsza i można zawrzeć jeszcze tylko jedną czasową. Następna czyli trzecia będzie już stałą.
    Np. firma podpisała w styczniu 2010 umowę czasową z zakończeniem w styczniu 2012 roku. Następna umowa może być też czasowa ale następna po niej musi być stała.
  • Dyrektor 7 mar 2011, 13:41
    A jak to wygląda z umowami przedłużanymi (nie zawieranymi) jak ustawa obowiązuje?
  • Zreformowany 7 mar 2011, 14:33
    Czyli umowa została zawarta przed wejściem w życie ustawy i w jej trakcie została przedłużona tak?
  • Dyrektor 7 mar 2011, 17:04
    tak o to mi chodzi, choć coraz mniej z tego rozumiem.
  • Zreformowany 7 mar 2011, 17:41
    Gdy umowa czasowa zawarta została pod rządami ustawy i kończy się po jej zakończeniu to taka umowa jest traktowana jako pierwsza. Następna może być czasowa, ale kolejna już nie.
  • Dyrektor 7 mar 2011, 19:32
    Czyli po drugiej umowie trzeba odczekać te 3 miesiące i termin 24 miesięcy liczy się od nowa?
  • Zreformowany 7 mar 2011, 22:23
    Tak, choć nic nie stoi na przeszkodzie aby zawrzeć umowę stałą (czyli trzecia staje się stałą).
  • Buyer 7 mar 2011, 23:07
    Jak czytam te wypowiedzi to mętlik mam w głowie. Można nie można można nie można, przedłuży się nie przedłuży się.

To zasługa Tuskolandii i ich manipulacjom. Tak mieszają że w końcu namieszają.
  • Ciekawski 8 mar 2011, 1:37
    A ja z tego nic nie kumam smutny
Finanse, prawo, ubezpieczenia - dyskusje na forum