Favore.plForumFirma, biuro, reklama

Jak wypromować sklep internetowy?

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak wypromować sklep internetowy?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Firma, biuro, reklama 1 2 3 4 5 6 7 z 11  
  • Czakalaka 11 kwi 2012, 20:59     (ostatnio zmieniony przez autora 11 kwi 2012, 21:04, w całości zmieniany 1 raz)
    Prowadzę mały sklepik z rękodziełem artystycznym (biżuteria, narzuty, poduszki, szkatułki, itp.), ale że mieszkam w niewielkim mieście, interes nie kręci się za dobrze. Chciałabym rozszerzyć działalność o sprzedaż w internecie, a dokładnie otwarcie sklepu internetowego. Samo otwarcie takiego sklepu to mały problem, tylko nie bardzo wiem jak go wypromować niskim kosztem. Kokosów raczej z tego nie będzie, bo na rękodzielnictwo nie ma takiego zapotrzebowania jak na tanią chińszczyznę niestety, dlatego nie chciałabym inwestować zbyt dużo gotówki w reklamę. Macie jakieś ciekawe pomysły na promocję w internecie, skuteczną i niedrogą?
  • klaudia_x 11 kwi 2012, 21:15
    Jedyne co przychodzi mi do głowy to rozpowszechnianie wśród znajomych na facebooku, nk itp... choć ten sposób wydaje mi się być mało skuteczny. Może spróbuj zareklamować go na jakiś forach internetowych związanych z twoją branżą. No nie wiem sama.... Jak coś przyjdzie mi do głowy to jeszcze napiszę uśmiech
  • nitkaa 12 kwi 2012, 15:14
    Zanim zaczniesz reklamować, musisz postarać się wpierw o porządną stronę internetową, jeżeli nie masz wśród znajomych kogoś kto się na tym zna, to poszukaj po forach studenckich, z pewnością któryś ze studentów za niewielką kwotę zgodzi się na stworzenie takowej stronki, wtedy można zająć się reklamą : znajomi, facebook, twitter , może też pokaż jakieś ciekawostki na youtube, z tworzenia takich artystycznych rzeczy uśmiech.
  • marek100 12 kwi 2012, 15:31
    może jakiś blog, ktory opisywalby to co robisz w ciekawy sposob? zdjecia, opisy itp. to powinno przyciagnac i zachecic potencjalnych nabywcow.
  • literka 12 kwi 2012, 16:03
    Ja też myślę, że bardzo dobrym sposobem promocji jest założenie kont z nazwą sklepu na portalach społecznościowych typu NK albo Facebook(i regularne udzielanie się na tablicy, co zwraca uwagę) i konsekwentne prowadzenie bloga tematycznego. Uważam też , że miałaś świetny pomysł na sklep bo teraz bardzo popularne są takie właśnie ręcznie zrobione cudeńka a chińska tandeta pomału odchodzi do lamusa.
  • hanka100 13 kwi 2012, 11:51
    Własny blog to dobry pomysł. Opisywałabyś w nim jak tworzysz taką biżuterię, ze zdjęciami. Szczerze mówiąc jest sporo osób które się tym interesują. Możesz też rozszerzyć działalność o półprodukty, wówczas taki blog będzie świetną reklamą. Poza tym musisz uderzać bezpośrednio do klientów, czy wszelaki social marketing. Udzielaj się na forach, w stopce umieść link do sklepu, rozpoczynaj tematy o biżuterii, rozmawiaj z użytkownikami, zaciekaw ich swoją pasją. Po mału do celu uśmiech
  • 13 kwi 2012, 12:37
    Media społecznościowe wydają się dobrym pomysłem. Powinnaś też pomyśleć o koncie na allegro połączonym ze sklepem. Dodaj też informacje na forach związanych z modą, biżuterią, np. z zapytaniem co sądzą o takich wyrobach i nakieruj na sklep. To na początek. Możesz też zorganizować jakiś konkurs, np. na facebooku połączony ze stroną twojego sklepu. Pamiętaj jednak że w takich przypadkach tez będziesz musiala zapłacić podatek, nawet, jak rozdawany przez ciebie gadżet będzie darmowy Pit 2011 czy już bardziej 2012 rozliczany przez ciebie będzie musiał to uwzględniać.
  • ms_pl 13 kwi 2012, 14:43
    Po pierwsze:

[url=http://] pisanie na forach [/url]
    wklejanie zdjęć, i wiele innych sugestii.

Ale zawsze może wynająć [url=http://] firmę marketingową[/url] do takiego typu zleceń.
  • Czakalaka 13 kwi 2012, 22:29
    Ten blog to nawet niegłupi pomysł, tyle że jego też trzeba by jakoś wypromować, żeby miał czytelników. Udzielanie sie na forach, portalach to też jest jakieś wyjście, ale wymaga sporo czasu, a u mnie z tym nie najlepiej.
  • marek100 16 kwi 2012, 8:18
    Na wypromowanie sklepu internetowego nie ma jednej uniwersalnej metody. To raczej suma małych kroków czynionych na wielu polach, które dopiero po dłuższym czasie mogą zacząć przynosić efekty. Potrzeba dużo cierpliwości.
1 2 3 4 5 6 7 z 11  
Firma, biuro, reklama - dyskusje na forum
Następna: Firma w Dubaju