Favore.plForumFirma, biuro, reklama

Jak wypromować sklep internetowy?, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak wypromować sklep internetowy?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Firma, biuro, reklama  1 2 3 4 5 6 7 8 9 z 11  
  • literka 19 kwi 2012, 12:36
    Moim zdaniem ulotki to najmniej skuteczny sposób reklamy. Takie , które sami biorą potencjalni klienci może i są przeczytane ale te , które są rozdawane zazwyczaj trafiają nieprzeczytane do kosza a jakby nie było ich wydrukowanie też kosztuje.
  • nadia1500 19 kwi 2012, 12:40
    literka - znajoma ma gabinet lekarski i często osoby posiadające własny biznes pytają, czy mogą zostawić na poczekalni swoje ulotki, ona zawsze się zgadza, ale co z tego - ulotki przez mnóstwo czasu leżą jak leżały, nikt ich nie bierze a co dopiero czyta, tak samo jest z tymi rozdawanymi, faktycznie trafiają do kosza.

klaudia_x - dzięki za opinię, rozejrzę się w takim razie na ich stronie kiedy będę potrzebowała reklamy, skoro mówisz że są skuteczni to teraz tylko trzeba dowiedzieć się o cenę i działać przymrużenie oka
  • klaudia_x 19 kwi 2012, 21:42
    No jasne, napisz do nich i dowiedz się wszystkiego co Cię interesuje. Pomogli mojej siostrze, więc Tobie na pewno też pomogą rozreklamować własny biznes.
    Dokładnie to samo myślę o ulotkach co Ty LITERKA. Sama zazwyczaj biorę je po czym wyrzucam do najbliższego kosza. Jak już inwestować w reklamę to tylko "mistrzowie szeptów" uśmiech - takie jest moje zdanie.
  • marek100 20 kwi 2012, 13:28
    wydaje mi się, że tych ulotek wprawdzie nikt nie czyta, ale jednak sam fakt, że spojrzy na nie sprawia, że wzrasta rozpoznawalność marki. jeżeli ktoś już potem wybiera i kojarzy taki produkt skądś, może nawet nie wiedzieć skąd, to łatwiej podjąć mu decyzję.
  • calvaro25 3 maj 2012, 13:38
    Dobrym sposobem, z którego sam korzystam, jest wymiana linkami z innymi we wszystkich branżach i rodzajach. Im więcej takich wspólnych działań tym lepiej.

• samuraj 3 maj 2012, 20:33
    rodzaj działalności bardzo fajny i wdzięczny do promocji. Moim zdaniem masz szeroki pole do popisu, ale wiesz, żeby najszybciej i najskuteczniej dotrzeć do klienta powinnaś pomyśleć o promocji w internecie, wiem, że nie chcesz wydawać na to dużo pieniędzy, ale jak się zgłosisz do firmy Advanced Art masz pewność, że reklama będzie skuteczna, a koszty wcale nie wysokie.
  • samuraj 7 maj 2012, 14:09
    branża w jakiej działasz jest bardzo fajna i przyznam szczerze, że masz szerokie pole do popisu, jak się wypromować. Moim zdaniem warto zainwestować w promocję w internecie. Może zatrudnisz sobie jakąś dobrą firmę jak Advanced Art. Tak, żeby mieć pewność, że kampania prowadzona w sieci przyniesie korzyści. Pomyśl o pozycjonowaniu, marketingu szeptanym , a może blogiem??
  • olga38 23 maj 2012, 21:32
    Identyczny pomysł na biznes przyszedł mi do głowy kilka lat temu, niestety miałam skromny budżet i jeszcze skromniejszą wiedzę na temat e-biznesu. Mój "biznes" upadł wcześniej niż się rozkręcił, ale dużo się wtedy nauczyłam. Dzisiaj wiem, że można bez dużych nakładów być widocznym w sieci i zdobywać klientów. Przede wszystkim musisz poznać prawa rządzące w wirtualnym biznesie, jak też nauczyć się tego jak pozycjonować stronę, co to jest optymalizacja, na czym polega tzw, marketing szeptany i jak przy okazji nie zostać spamerem i wiele innych rzeczy.Blog związany z działalnością jak najbardziej polecany, podobnie jak stała obecność na forach tematycznych. Tak więc o ile nie stać cię na zlecenie promowania zewnętrznym firmom, najpierw nauka, a dopiero później biznes przymrużenie oka
  • 15 cze 2012, 17:04
    Witajcie. Dawniej było znacznie łatwiej, bo i sklepów w sieci było mniej. Ale jako posiadacz obecnie 4 sklepów mogę przyznać, że wciąż jest miejsce na kolejne. Pierwszy sklep rozkręcaliśmy dość długo. Wszystko robiliśmy sami, co nie zawsze było dobrym posunięciem. Dziś reklamę, pozycjonowanie i promocje sklepu na forach internetowych zlecamy profesjonalistom. Nie są to kosmiczne koszty, a wręcz przeciwnie w naszym przypadku inwestycja w profesjonalistów świetnie się sprawdza. Niedawno otworzyliśmy sklep stacjonarny. Tutaj nie miałem wątpliwości. Promocję, merchandising i wszelkie inne usługi mające na celu zdobycie klientów i zwiększenie sprzedaży zlecam firmom zewnętrznym, a swój czas wolę poświęcić na coś, na czym się znam.
  • kolrobkol 19 cze 2012, 19:44
    Ja cały czas uważam ze na poczatek kiedy wiadomo ze moze i krucho z pieniędzmi jednak warto zdecydowac sie na reklamę na aucie. Ale nie mówie to o jakiś naklejkach dostepnych na allegro, ale o profesjonalnym oklejeniu folią. Taka reklama ma sie rzucac w oczy i ma na siebie zarobic.
Firma, biuro, reklama - dyskusje na forum
Następna: Firma w Dubaju