Favore.plForumFirma, biuro, reklama

Jak wypromować sklep internetowy?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak wypromować sklep internetowy?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Firma, biuro, reklama  1 2 3 4 5 6 7 8 z 11  
  • nitkaa 16 kwi 2012, 10:02
    Jak już założysz stronkę / sklep internetowy, to zawsze też możesz poszukać ludzi którzy za niewielką cenę ci to z reklamują na forach internetowych uśmiech, albo możesz użyć czegoś w stylu tych wszystkich aplikacji do facebooka, ale z nimi to różnie bywa.
  • literka 16 kwi 2012, 18:07
    Ktoś napisał o "mistrzach szeptu" - są bardzo skuteczni w promowaniu m.in. takich sklepów jak Twój. Skoro nie masz zbyt wiele czasu to może by warto z nich skorzystać , bo prowadzenie bloga i kont na portalach społecznościowych wymaga jednak nakładu pracy a co za tym idzie tez mnóstwa czasu.
  • nitkaa 17 kwi 2012, 12:12
    Według mnie, jeżeli ktoś chce mieć zyski to jednak trochę czasu musi na to poświęcić. Sam pomysł zaciągnięcia mistrzów szeptu wydaje się dobry, ale czemu tylko spocząć na tym, przecież oni mogli by robić swoją robotę, a autorka tematu osobiście mogła by reklamować jeszcze osobiście, nie musimy w końcu ograniczać się do jednego sposobu uśmiech
  • literka 17 kwi 2012, 21:02
    Nie no jasne.Najlepiej reklamować się na kilka sposobów i korzystać z każdej możliwości promocji swojego biznesu. Wszelkie ulotki, metoda "przez znajomego", portale społecznościowe, blogi tematyczne, social marketing. Im tego więcej tym więcej odbiorców reklamy a co za tym idzie również zainteresowanych. Ale wszystko zależy od budżetu i czasu jakim dysponujemy.
  • hanka100 18 kwi 2012, 8:58
    Orientujecie się ile mniej więcej kosztuje taka reklama u mistrzów szeptów? Jak długo są na rynku? Może znacie jakieś przykłady ich pracy? Też potrzebuję reklamy dla własnej działalności, ale nie myślałam w ogóle o internecie. Jednak może to jest faktycznie dobry pomysł.
  • nadia1500 18 kwi 2012, 12:04
    hanka100 napisał:Orientujecie się ile mniej więcej kosztuje taka reklama u mistrzów szeptów? Jak długo są na rynku? Może znacie jakieś przykłady ich pracy? Też potrzebuję reklamy dla własnej działalności, ale nie myślałam w ogóle o internecie. Jednak może to jest faktycznie dobry pomysł.
    Miałam okazję kiedyś zapoznać się bliżej z tego typu usługą, koszt takiej reklamy przeważnie zależy od wielkości zlecenia.
    Mogę też powiedzieć, że jest to dosyć skuteczna reklama. Jeśli piszemy w internecie na własną rękę lepiej robić to na facebooku lub portalach ogłoszeniowych, pisanie postów na forach zaś lepiej zostawić specjalistom którzy posiadają bazę for internetowych i wszystko zorganizują tak, że nikt nie pozna że to 'ustawiona' reklama przymrużenie oka
  • nadia1500 18 kwi 2012, 13:15
    No bo takie są fakty, jeśli nie ma się doświadczenia i próbuje się reklamować na własną rękę zbyt nachalnie, można tylko zepsuć sobie reklamę.
    klaudia_x - korzystałaś z usług tej firmy, którą podałaś? nigdy o niej nie słyszałam i jestem ciekawa czy są skuteczni i wiarygodni, za niedługo znów będę potrzebowała reklamy a chciałam spróbować tym razem u kogoś nowego, a nuż będą lepsze efekty przymrużenie oka
  • Czakalaka 19 kwi 2012, 9:46
    Nigdy nie słyszałam o takiej formie promocji / reklamy. Mówicie, że to jest skuteczny sposób, że nie wyrzucę pieniędzy w błoto? I to jest normalnie działająca firma?
    Wracając jeszcze do pisania na forach, to często pojawia się problem, że linki traktowane są jako spam i zwyczajnie usuwane, więc nie wiem czy to byłoby skuteczne. No chyba, że oni mają jakieś niezawodne sposoby :/
  • nadia1500 19 kwi 2012, 11:56
    Nigdy nie słyszałam o takiej formie promocji / reklamy. Mówicie, że to jest skuteczny sposób, że nie wyrzucę pieniędzy w błoto? I to jest normalnie działająca firma?
    Wracając jeszcze do pisania na forach, to często pojawia się problem, że linki traktowane są jako spam i zwyczajnie usuwane, więc nie wiem czy to byłoby skuteczne. No chyba, że oni mają jakieś niezawodne sposoby skrzywienie

Sposób jest skuteczny jeśli jest dobrze wykonany, tego typu reklama trafia do szerokiego grona odbiorców - wszystkich internautów, którzy przeczytają dane posty/artykuły na zamówiony przez nas temat.
    Klient płaci, klient wymaga - zatrudnione do tego osoby mają wszystko napisać tak, żeby linki były naturalnie wplecione w rozmowę a cała dyskusja nie została potraktowana za spam. O to nie martwimy się już my, a wykonawcy przymrużenie oka
  • klaudia_x 19 kwi 2012, 12:04
    nadia1500 napisał:No bo takie są fakty, jeśli nie ma się doświadczenia i próbuje się reklamować na własną rękę zbyt nachalnie, można tylko zepsuć sobie reklamę.
    klaudia_x - korzystałaś z usług tej firmy, którą podałaś? nigdy o niej nie słyszałam i jestem ciekawa czy są skuteczni i wiarygodni, za niedługo znów będę potrzebowała reklamy a chciałam spróbować tym razem u kogoś nowego, a nuż będą lepsze efekty przymrużenie oka
    Ja nie, ale moja siostra tak. Są mega skuteczni, naprawdę najlepsi fachowcy. Zainteresowanie jej salonem kosmetycznym wzrosło o 200% po skorzystaniu z ich usług, Wydaje mi się, że to najlepsza z możliwych metod zareklamowania swojej firmy. Nie są to pieniądze wyrzucone w błoto, jak nie raz zdarza się w przypadku ulotek czy stron internetowych robionych przez studentów...
Firma, biuro, reklama - dyskusje na forum
Następna: Firma w Dubaju