Favore.plForumFirma, biuro, reklama

Jak wypromować sklep internetowy?, strona 4

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak wypromować sklep internetowy?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Firma, biuro, reklama  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 z 11  
  • julitta 28 cze 2012, 14:54     (ostatnio zmieniony przez autora 3 lip 2012, 13:20, w całości zmieniany 1 raz)
    ulotki, reklama na aucie jeśli chodzi o promocję sklepu internetowego na nic się nie zda. Reklama musi się znaleźć w internecie bo tam trzeba szukać klientów. Sklepów takich jak Twój jest mnóstwo, a ja jako potencjalny klient wiem może o jakichś 5 %. Dlatego reklamuj się w internecie, myślę, że marketing szeptany to dobre wyjście, to nie są wcale duże koszty, a efekty są na pewno. Co do konkretnych namiarów, z usług firmy Mistrzowie Szeptów korzystał mój znajomy i był zadowolony.
  • ImprovedFinance 16 sie 2012, 11:58
    - wpis usunięty przez moderatora -
  • zylek 28 sie 2012, 13:11
    Promocja sklepu internetowego nie jest niestety prosta - startuje się jako całkowity anonim i to jest właśnie główny problem.
    Odradzam samodzielne zajmowanie się tym tematem. Nam pomogli oni
    Co jest niezbędne? Strona musi być dopasowana do aktualnych standardów, więc albo stawiajcie nową, albo modernizujcie aktualną.
    Później promocja - warto próbować pozycjonowania i działań w ramach social media. Z tym, że każde efekty mają być monitorowane, tak by opłacało się wam to robić.
  • Energia30 28 sie 2012, 14:48
    Witam,
    Według mnie najlepszą i najskuteczniejszą formą reklamy i promocji w internecie jest obecnie pozycjonowanie. Dzięki pozycjonowaniu Twój sklep internetowy będzie miał silną pozycję w wyszukiwarce google na wybrane frazy, dzięki czemu potencjalni klienci szybciej do ciebie dotrą. Same koszty pozycjonowania zależą z reguły od trudności pozycjonowanych faz. Warto, też zadbać o wybór dobrej agencji reklamowej, która zajmie się pozycjonowaniem Twojego sklepu, tak by efekty ich pracy były skuteczne i trwałe.

Pozdrawiam i życzę powodzenia
  • Winry 29 sie 2012, 13:32
    A może dołącz do czegoś takiego jak groupon czy heppin. Wpisujesz w wyszukiwarkę zakupy grupowe olsztyn (czy tam łódź albo kraków – miasto) i patrzysz co wyskoczy na pierwszym miejscu. Musiałabyś pewnie zaoferować zniżki, promocje, ale za to – masz reklamę i to o
  • zlotyklos 3 wrz 2012, 21:40
    pozycjonowanie plus też marketing szeptany on też ma wpływ na pozycjonowanie, ale jak się zabieramy za promocję w sieci warto zatrudnić do tego specjalistów jak np ta firma wiesz jednak działania w sieci są dość delikatne więc lepiej zlecić to komuś kto się na tym zna.
  • ona636 29 wrz 2012, 18:44
    Może warto skorzystać z mają dużo dobrych opinii. To jest darmowy panel do przeprowadzenia samodzielnej kampanii promocyjnej. Trzeba się zarejestrować, wrzucić pliki ze swoimi produktami, a system automatycznie zaczyna promować nasze produkty na różnych stronach. uśmiech
  • kajtos 1 paź 2012, 18:11
    pozycjonowanie strony jest bardzo dobrym rozwiązaniem - w dobie internetu chyba najbardziej się sprawdzi, warto zlecić taką usługę specjalistą - oni wiedzą co najlepiej się sprawdza w tej dziedzinie, mogę polecić firmę która się specjalizuje w pozycjonowaniu stron - DITUM więcej informacji dostępnych jest na stronie - powodzenia!
  • leia85 2 paź 2012, 11:28
    Ja też proponuję pozycjonowanie, to podstawa budowania popularności w Internecie - w końcu ruch na Twojej stronie w dużej mierze zależy od tego, jaką masz pozycję w Google. Poza tym bardzo dobrym pomysłem jest prowadzenie fan page'a na Facebooku i gromadzenie społeczności wokół swojej marki.
  • zylek 4 paź 2012, 13:33

Oni robili nam całą kampanię. Zlećcie na początek audyt strony, ale pewnie sami wam to zaproponują. Po zmianach na 100% będziecie mieli więcej zapytań, a dalej wszystko zależy już od was. Promocja niezbędna to na pewno Facebook i Google. Z jednej i drugiej metody można wiele wyciągnąć.
Firma, biuro, reklama - dyskusje na forum
Następna: Firma w Dubaju