Favore.plForumFirma, biuro, reklama

Jak wypromować sklep internetowy?, strona 8

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak wypromować sklep internetowy?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Firma, biuro, reklama  3 4 5 6 7 8 9 10 11 z 11  
  • martinus22 14 lip 2014, 9:58
    Każda agencja ma inny pomysł na kampanie i promocję danej branży. Wiadomo, że wiele zależy od budżetu i odbiorców. Na spidersweb.pl pojawił się merytoryczny artykuł o content marketingu w Polsce. Jak się go wykorzystuje i czy jest w ogóle skuteczność, więc może warto w to iść. Zobacz sobie [url=http://www.spidersweb.pl/2014/07/reklama-natywna.html]http://www.spidersweb.pl/2014/07/reklama-natywna.html[/url] bo to może być furtka.
  • DytulaJ 21 lip 2014, 21:52     (ostatnio zmieniony przez autora 21 lip 2014, 21:53, w całości zmieniany 1 raz)
    Można reklamować się w Internecie, ale i zrobić np kalendarze z reklamą, adresem strony i logiem swojej firmy.
  • Spidi4 22 lip 2014, 20:34
    Ale kalendarzyki czy inne gadżety nie pomogą jeśli nie ma sie odpowiednio wypozycjonowanej strony. Teraz to jest podstawa. Im lepiej jest to wykonane tym więcej osób do nas trafia.
  • june45 24 lip 2014, 9:06
    Może najlepiej w internecie? uśmiech
  • AstaLawista 27 lip 2014, 19:16
    Też ale ja też porobiłam gadżety reklamowe, zamówiłam w firmie i to jakoś też się kręci. Owszem wypromowanie strony jest bardzo ważne, ale każdy sposób, żeby o nas usłyszano jest dobry przymrużenie oka
  • PaulinaK85 25 sie 2014, 10:55
    Przy promocji sklepu (czy to stacjonarnego czy internetowego) ważne jest nie tylko to, żeby przyciągnąć klientów, ale i żeby utrzymać ich potem przy sobie. O takich podstawach jak dbałość o jakość produktu i obsługi nawet nie wspominam. Dobrze, żeby sama konstrukcja sklepu była przyjazna klientowi - dobry podział na kategorię, wyszukiwarka, prosty proces składania zamówienia. Ja przez jakiś czas korzystałam też z mailingu z promocjami/nowościami, ale w sumie nie widziałam większych efektów. Wszystkie tego typu informacje wędrują też na mojego fanpage'a (również dobry sposób promocji, tylko trzeba temu trochę czasu poświęcić i o to dbać), ale wiadomo, że to może zaginąć wśród fejsbukowych powiadomień. Prowadzę swój sklepik już prawie 3 lata i najskuteczniejszy w tym obszarze jak dla mnie okazał się marketing sms. Ja korzystam akurat z usług, mają bardzo prosty w obsłudze panel klienta i wychodzi bardzo tanio. Wystarczy wprowadzić swoją bazę kontaktów i można wysyłać wiadomości o dowolnej treści. Aktualnie mają też promocję na darmowy nr ShortCode, dzięki któremu klienci sami mogą się dopisać do naszej bazy - wystarczy go umieścić na stronie sklepu. Ja jestem zadowolona, klienci też przymrużenie oka
    A, co do tej konstrukcji sklepu jeszcze. NAPRAWDĘ warto zainwestować w agencję, która dobrze się tym zajmie, bo jak widzę niektóre strony, to mi witki opadają skrzywienie Klient na pewno nie poleci nas innym, jeśli nawet nie będzie mógł znaleźć interesującego produktu.
  • june45 4 wrz 2014, 11:33
    Zleć to jakiejś profesjonalnej firmie, która zrobi to za ciebie.
  • Reaktia 10 wrz 2014, 13:28
    Zdecydowanie warto skorzystać z usług profesjonalistów, czyli agencji marketingowej. Istnieje szereg działań, które pomogą w promocji sklepu internetowego - ich właściwy dobór na pewno zmaksymalizuje efekty uśmiech
  • selenka 11 wrz 2014, 19:40
    Też uważam, że promocję sklepu najlepiej zlecić profesjonalistom. Działanie na własną rękę często przynosi skutki odwrotne do zamierzanych. Na Twoim miejscu postawiłaby na pozycjonowanie sklepu, to teraz chyba najskuteczniejsza forma reklamy.
  • Aniela22 27 paź 2014, 19:31
    A ja już kiedyś byłam zdania że jedną ze skuteczniejszych firm wypromowania sklepu internetowego jest pozycjonowanie. W ten sposób, możesz pokazac klientom ze istniejesz. Tylko najlepiej jak pozycjonowaniem zajmie sie jakaś skuteczna firma.
Firma, biuro, reklama - dyskusje na forum
Następna: Firma w Dubaju