-
Warto rowniez pomyslec o wystawieniu aukcji w kilku serwisach aukcyjnych. Oczywiscie w oparciu o profesjonalny opis zdjecia i oczywiscie szablon aukcji. Jest to bardzo dobry pomysl na promowanie wlasnego biznesu.
-
-
Popieram poprzedników. Przede wszystkim pozycjonowanie strony to obecnie podstawa i proponuję nie łasić się za bardzo na oferty zatytułowane 1 miesce w tydzien... chyba że na jakąś mało popularną frazę to może i tak a co będzie za 2 tyg może ban... Generalnie cudów nie ma jest konkurencja czyli i pozycjonowanie profesjonalne musi troszkę potrwać a każda firma zajmująca się tym najpierw zoptymalizuje kod strony co by wujek googl widział i trafić potrafił. A co do aukcji też mówię że warto do tego poszukać można jeszcze prasy z darmowymi ogłoszeniami itd. Ale pozycjonowanie podstawa i oczywiście poczta pantoflowa czyli społecznościówki.
-
oj nie nie wiem czy dobrym sposobem na to, żeby się pokazać są reklamy w dużych portalach. Z własnego doświadczenia wiem, że jak mi gdzieś jakaś reklama wyskoczy to ją blokuję, a te na portalach omijam, nie zwracam na nie żadnej uwagi. Zależy jaką działalność się prowadzi, ale pozycjonowanie jest na pewno dobrym wyjściem a dobra i skuteczna w tej dziedzinie jest ta firma
-
Hej,
Jak kogoś interesuje temat marketingu, reklamy w internecie polecam bardzo duzo ciekawych pomysłów jak niskim kosztem rozreklamować firmę w internecie.
-
hasanna
6 mar 2013, 14:12 (ostatnio zmieniony przez autora 6 mar 2013, 14:13, w całości zmieniany 1 raz)
wszystko zależy od tego co taki sklep sprzedaje, ale coraz modniejsza staje się też współpraca z blogerami, którzy stali się już można powiedzieć guru w zakresie tego co się je, w czym się chodzi jakich książek się czyta i też w wielu innych aspektach
-
-
Spróbuj marketing szeptany. Mi robi agencja copywriterska z Koszalina. Mają bardzo dobre ceny, bo już za 200 zł / mies. zrobią Ci kampanię. A skuteczność jest duża. Prowadzę pensjonat i u mnie to działa.
-
Twój problem można rozwiązać w prosty sposób, po pierwsze:
1) Kup hosting w dobrej cenie
2) Zainstaluj bądź poproś kogoś młodego komu komputery i internet nie są obce o zainstalowanie sklepu online
3) Skonfiguruj go przez panel, wprowadź asortyment
4) Załóż funpage na FaceBooku, poproś jak największą liczbę znajomych, żeby polubili Twój sklep
5) Zainteresuj się google AdWords - pozwala tworzyć tanie kampanie w internecie
6) Dodawaj swoje towary na aukcje typu allegro, świstak itp.
7) Pisz na różnego rodzaju forach i staraj się reklamować swój sklep
Dzięki tym krokom powinnaś zdobyć pierwszych klientów
-
pistacja
15 mar 2013, 10:05 (ostatnio zmieniony przez autora 15 mar 2013, 10:06, w całości zmieniany 1 raz)
Jeżeli jest to sklepik z rękodziełem, warto wystawić niektóre, najbardziej reprezentacyjne produkty na darmowych ogłoszeniach. W ten sposób można zdobyć potencjalnych klientów bez ponoszenia żadnych kosztów.
-
Trzeba postawić na reklamę wielowątkową: social media, pozycjonowanie, mailing i inne. Musi być po prostu o nas głośno.
-
Również organizowanie konkursów może dać dobry efekt. Zwłaszcza na Facebooku może się to przyjąć.