Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Leczenie pijawkami - próbował ktoś?, strona 4

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Leczenie pijawkami - próbował ktoś?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Yago 1 sty 2011, 22:51
    Po co jej książka, ona kosztuje około stówy. Zafunduj jej lepiej zamiast tego zabiegi! Uwierz mi to działa. Akurat problemy z krążeniem są pierwszym wskazaniem na liście do tego leczenia.
  • Paniusia 2 sty 2011, 0:06
    W ubiegłym roku skorzystałam z hirudoterapii w celu oczyszczenia organizmu. Efekty były - i czuje je do teraz - fantastyczne. Przestała mi dokuczać wątroba, ciśnienie krwi się uregulowało i dodatkowo, co mnie zaskoczyło, zniknął problem, który przez całe życie mi doskwierał, mianowicie przestały mi marznąć dłonie i stopy! Zawsze potwornie marzłam w stopy, teraz chyba usprawniło mi się krążenie, bo problem zniknął. osobiście na pewno będę co jakiś czas taką kurację powtarzać.
  • AntyMaterialistka 2 sty 2011, 6:15
    Ludzie, ale przecież te stworzenia są obrzydliwe! W dodatku miałabym na Waszym miejscu obawy czy przy okazji nie może się czymś zarazić od innego pacjenta, bo skoro one mają kontakt z krwią chorego człowieka to co potem, dezynfekują je czy jak?
  • Yago 2 sty 2011, 7:13
    Są że tak brzydko powiem jednorazowe. Po zastosowaniu u pacjenta utylizuje się je. Nikt inny już z tej samej pijawki nie skorzysta.
  • AntyMaterialistka 2 sty 2011, 10:28
    No dobrze a skąd je biorą?
  • birata 2 sty 2011, 11:51
    W gabinecie, z którego korzystałam, u doktora Paruzela zamawiają pijawki z laboratorium w Opolu. One są rozmnażane i hodowane w laboratorium, użyte raz i uśmiercane! Pamiętam, że na początku nie chciałam patrzeć jak mi je przystawiali, a potem się oswoiłam ibylo mi ich żal... takie małe bohaterkiuśmiech
  • caipirinha 2 sty 2011, 12:35
    chciałam Wam powiedzieć, że w USA pijawki są refundowane a mój wujek - chirurg leczyl się metodą hirudoterapii i mówił mi, że badania wykazały, iż hirudyna jest skuteczniejsza w leczeniu zakrzepów i profilaktyce zawałów niż aspiryna czy heparyna, które do tej pory stosowano!
  • Yago 2 sty 2011, 12:58
    Też o tym słyszałem, a w dodatku to są 100% naturalne substancje, a nie chemia. Choćby z tego powodu warto to polecać.
  • AntyMaterialistka 2 sty 2011, 16:42
    To czemu to jest tak mało rozpowszechnione?
  • birata 2 sty 2011, 20:27
    Możesz sama sobie odpowiedzieć tylko zastanów się ile straciłyby na tym firmy farmaceutyczne.
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum