Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Szybkie Odchudzanie, strona 4

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Szybkie Odchudzanie

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Solla 12 paź 2012, 17:00
    Dobrym sposobem na wspomaganie odchudzania jest picie yerba mate. Oczyszcza organizm, zawiera mikroelementy, działa jak kawa. Zachęcam przy okazji do udziału w konkursie.
  • Asiaaa78 13 paź 2012, 21:11
    Warto przestrzegać pewnych zasad w czasie odchudzania aby utrzymac wage po kuracji odchudzającej aby nie nastąpił efekt jojo...
  • serafina86 14 paź 2012, 22:41
    Moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak szybkie odchudzanie. Trzeba to robić z głową bo inaczej prędzej czy później są kłopoty. Spójrzcie na dzieciaki - najpierw matki wtłaczają w nie jedzenie a później na silę prowadzą do dietetyka (znam takich rodziców). Jeśli o mnie chodzi to nigdy się nie odchudzałam, choć nie jestem super szczupła. Ale mam taką "manię" że zawsze dokładnie czytam co jest napisane na opakowaniach, jaka jest zawartość tłuszczów, cukrów i tych wszystkich E cośtam. Zdałam sobie sprawę że to przecież czysta chemia, te słodziki, barwniki, konserwanty. Może stąd te wszystkie choroby? Najchętniej kupuje warzywa i owoce na rynku lub na targu, na wsi. To samo z jajkami. Jeszcze a propo dzieci to ostatnio bardzo spodobał mi się projekt owoce w szkole. Chodzi o to że każde dziecko otrzymuje w szkole podstawowej owoc i warzywo - w postaci soku lub jakiegoś produktu gotowego np. jabłka. Tylko fajnie jakby jeszcze nie migały się od wf... No ale tu też pole "do popisu" dla rodziców.
  • alako 22 paź 2012, 23:39
    dokładnie: nie ma szybskiego odchudzania. to tylko przepis na efekt jojo.
    powolne, metodyczne zmiany w diecie i stylu życia: o to chodzi!
    poprawę naprawdę zobaczycie szybko, nie tylko w obwodzie, ale i w samopoczuciu.
  • panka 28 paź 2012, 9:53
    wszystkim chcącym zrzucić co nieco mogę polecić zajęcia aqua aerobiku, a jeszcze lepszym rozwiązaniem od aqua aerobiku może być aqua zumba. Osobiście od jakiegoś czasu uczęszczam na tego typu zajęcia do Szkoły Pływania Fregata Swimming. Zumba w wodzie to świetna zabawa - po zajęciach od razu ma się dobry humor, mnóstwo energii i oczywiście duuuużżżżo spalonych kalorii
  • ciechanka11 26 lis 2012, 11:12
    Ja nie wierzę w szybkie odchudzanie. Sama dużo ćwiczę i dbam o siebie, dzięki czemu na co dzień widze tego efekty. Jem zdrowo i smacznie, ale czasami pozwolę sobie na więcej "smacznie". Wtedy jest telefon po pizzę z Dominium, piwko i film, a na drugi dzień nieco dłuższy trening na siłowni lub pół kilometra więcej na basenie.
    Najważniejsze, żeby jeść urozmaicone posiłki. I nie odmawiać sobie na siłę wszystkiego, co dobre, bo mało jest ludzi z silną wolą, a jak się już pęknie, to jo-jo działa przymrużenie oka
  • mery9 8 gru 2012, 17:03
    Jak to mówią co nagle to po diable. Lepiej stopniowo zmieniać złe nawyki i chudnąć na stale niż raz na czas robić głodówki, które i tak kończą się efektem jo-jo i są niezdrowe.
    A to kilka sposobów na złe przyzwyczajenia, które podejrzałam z portalu.

["b]Chcę zachować umiar w restauracji
    Nie wchodź do restauracji głodny! Zawsze zaczynaj od zdrowej, lekkiej przystawki, zupy lub sałatki. W ten sposób w żołądku pozostanie mniej miejsca na danie główne, które może być bardziej kaloryczne lub ciężkostrawne. Jeśli jesz w towarzystwie, dużo rozmawiaj, dając sobie w ten sposób czas na to, by organizm zdążył poinformować cię o tym, że zjadłeś dość, zanim zjesz za dużo.

Chcę jeść mniej cukru
    Na zrealizowanie tego celu jest kilka sposobów. Można słodzić kawę i herbatę połową dotychczasowej ilości cukru. Można zrezygnować z jednej porcji słodzonych, gazowanych napojów. Można zrezygnować ze słodkiej przekąski. Niektórym osobom rozstanie z nadmiarem cukru przychodzi bardzo trudno i w ich przypadku ograniczenie jego ilości w diecie powinno następować powoli. W zaspokojeniu apetytu na słodycze mogą pomóc owoce i słodkie warzywa, np. marchewka, a także soki owocowe.

Chcę przestać się przejadać

Zamień talerz na mniejszy. Gdy nakładasz sobie sosy i kaloryczne dodatki, używaj łyżeczki do herbaty zamiast łyżki do zupy. Skup się, gdy wkładasz na talerz poszczególne elementy posiłku i kontroluj ich ilość i proporcje. Nie nakładaj sobie zbyt dużo na początek – może mniejsza ilość wystarczy? Nie wpuszczaj się w pułapkę szwedzkiego stołu – nie musisz próbować wszystkiego, ani nakładać wielkich porcji. Przestań myśleć o tym, że im więcej zjesz, tym taniej „wyjdzie" posiłek. Ciesz się, że masz wybór i dokonuj go świadomie."
  • VictoriaB 14 gru 2012, 14:25     (ostatnio zmieniony przez autora 14 gru 2012, 14:25, w całości zmieniany 1 raz)
    Mery, to są świetne rady, banalne, a jednocześnie mało kto z nich korzysta, zamiast na przykład słodzić tylko połowę, trujemy się słodzikami z aspartamem, itp. Może lepiej ograniczyć ilośc jedzenia, ten sposób z mniejszymi talerzami jest bardzo dobry uśmiech. Poczytacie sobie kilka informacji o zdrowym odchudzaniu - tu mozna zleźć tego sporo. Wcale nie jest to skomplikowane, zrzucenie kilku, a czasem nawet kilkunastu kg nie musi kojarzyć się tylko z wyrzeczeniami, niech to będzie początek jakieś nowego etapu - zmiany stylu życia na lepszy.
  • Emillia 15 gru 2012, 18:24
    Najlepiej iść do dietetyka i dobrać dietę indywidualnie.
  • Marta30S 29 gru 2012, 21:41
    To prawda, zgodzę się z kolegą wyżej - yerba mate bardzo fajnie wspomaga odchudzanieuśmiech
    Ja akurat za herbatą nie przepadam, bo wolę odchudzającą zieloną kawę, ale moja mam popija yerba mate i jej służyuśmiech
    Co kto woli
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum