Favore.plBaza wiedzy

"Kakao" w bazie wiedzy

KATEGORIE
PROMOWANE USŁUGI
NAJNOWSZE ZLECENIA



Dodaj zlecenie
1 2 z 2  
  • 7 sposobów na jesienną chandrę

    Autor: KarolinaRoksela   |   5 paź 2021, 12:17   |   Dział: Artykuły
    7 sposobów na jesienną chandrę Krótkie dni, niska temperatura, szaruga, deszcz czy niedobór światła słonecznego: warunki pogodowe w ostatnich miesiącach roku sprawiają, że najchętniej zaszylibyśmy się w domu. Obniżenie nastroju prowadzi w wielu przypadkach do jesiennej chandry. Sprawdź, czym jest sezonowe przesilenie i poznaj najlepsze sposoby na poprawę samopoczucia.
  • 7 przepisów na domowe maseczki do twarzy

    Autor: stylowo191   |   13 lip 2017, 8:27   |   Dział: Artykuły
    7 przepisów na domowe maseczki do twarzyChcesz, aby Twoja cera odzyskała świeży wygląd, równomierny koloryt i gładkość? Domowe maseczki pomogą Ci to osiągnąć bez wychodzenia z domu i wydawania fortuny w sklepie kosmetycznym. Wystarczy przejść się do kuchni, a Twoja twarz Ci za to podziękuje :)
  • Sucha skóra w zimie? - zrób pilling w domu!

    Autor: joasia20074   |   18 sty 2017, 15:39   |   Dział: Artykuły
    Sucha skóra w zimie? - zrób pilling w domu!Nasza skóra to nasz przyjaciel. Powinniśmy o nią dbać i ja szanować. Do każdego typu skóry jak i do pory roku wskazane jest dopasowanie odpowiedniej pielęgnacji. Sucha skóra rąk czy twarzy to częsta przypadłość podczas zimy. Odczuwamy wtedy dyskomfort, swędzenie, pieczenie czy szczypanie. Zadbane dłonie sprawiają, że czujemy się pewnie i bez kompleksów ściskamy rękę swojego rozmówcy. Od wyglądu naszych rąk często zależne jest nasze samopoczucie. Zatem w jaki sposób powinniśmy sobie radzić z takim problemem?
  • Picie drożdży - samo zdrowie

    Autor: AgataRud   |   18 lis 2015, 15:04   |   Dział: Artykuły
    Picie drożdży- samo zdrowieKażdy z nas kojarzy drożdże jako jednokomórkowe grzyby, które powszechnie stosuje się jako dodatek do wypieków, czy produkcji alkoholu. Jednak mało kto wie, że drożdże to ogromna kumulacja witamin z grupy B i składników mineralnych, w skład których wchodzi m.in. selen, cynk, magnez czy żelazo.
  • Słodycze bez laktozy

    Autor: italia   |   28 sie 2015, 8:33   |   Dział: Artykuły
    Słodycze bez laktozyCoraz więcej osób zmaga się z problemem nietolerancji laktozy. Znajduje się ona głównie w mleku, a także w jego przetworach. Niestety, większość słodyczy i tego typu przysmaków zawiera choćby niewielkie ilości takiej laktozy. A co mamy zrobić, jeśli musimy jej unikać? Wystarczy, że zaczniemy sami przygotowywać dla siebie wspaniałe słodycze, przekąski i przysmaki. Oczywiście będą one pozbawione szkodliwej dla nas laktozy. Dzięki temu zadbamy o swoje zdrowie i będziemy mogli cieszyć się wspaniałym smakiem słodkich dań.
  • Przepisy na czekoladowe desery warte grzechu

    Autor: DarthLemon   |   29 sty 2015, 16:03   |   Dział: Artykuły
    Przepisy na czekoladowe desery warte grzechuKiedy przychodzi ochota na słodki dodatek do popołudniowej kawy, najlepiej sięgnąć po coś czekoladowego nie od dziś wiadomo, że ma ona w sobie moc zmniejszania stresu i poprawiania nastroju. Smakowi rozpływającego się w ustach musu czekoladowego nie sposób się oprzeć.
  • Idealny suflet czekoladowy poznaj sekrety udanych wypieków!

    Autor: DarthLemon   |   29 sty 2015, 12:54   |   Dział: Artykuły
    Idealny suflet czekoladowy  poznaj sekrety udanych wypieków!Suflet to puszysty, delikatny i cudownie słodki gorący deser, który należy podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Suflet swoją piankową konsystencję i wyrośnięcie zawdzięcza ubijanym białkom jajek, dlatego już po kilku minutach od wyjęcia z piekarnika zaczyna opadać, a wyrośnięty wygląda bardzo efektownie. Polecamy suflet jako deser mocno czekoladowy, wyrazisty w smaku, rozkoszny w smaku i delikatny!
  • Z piwniczki babuni pomysły na zastosowanie przetworów

    Autor: DarthLemon   |   23 sty 2015, 15:06   |   Dział: Artykuły
    Z piwniczki babuni  pomysły na zastosowanie przetworówDawno, dawno temu, gdy na półkach sklepowych nie znajdowało się jeszcze wszystko, czego tylko brzuszek zapragnie, nasze zaradne prababcie odkryły proceder, który zrewolucjonizował światową kuchnię robienie przetworów. Nie jest pewne kiedy to się stało, ani której z babć przypisać tę zasługę, jednak najpewniej była to po prostu Ewa, żona Adama.
  • Spożycie slodyczy w Polsce

    Autor: DarthLemon   |   15 sty 2015, 12:44   |   Dział: Artykuły
    Branża cukiernicza jest jedną z najistotniejszych gałęzi przemysłu spożywczego w Polsce. Słodycze, jako niemal stały element wyżywienia, zdobyły serca wielu Polaków. Te czekoladowe, postrzegane jako środek na poprawę humoru, kupowane i spożywane są najczęściej, pomimo stosunkowo wysokiej ceny.
  • Czekolada do picia - jak przygotować ją w domu?

    Autor: DarthLemon   |   15 sty 2015, 12:40   |   Dział: Artykuły
    Parujący kubek słodkiego i rozgrzewającego napoju. Słodki smak na języku, przełamany nutą ostrości, owocowy aromat lub wyrazisty zapach przyprawy korzennej. Gęsta, z dodatkiem bitej śmietany lub gałką lodów. Co może być lepszego w mroźne, jesienne dni, kiedy wracamy zziębnięci do domu i mamy ochotę na zastrzyk energii, łyk czegoś ciepłego i znakomitego w smaku? Mowa o gorącej czekoladzie do picia. Nie musimy kupować gotowych saszetek możemy z łatwością przygotować ją sami, uzyskując wymarzony smak i konsystencję, umilając słodkie chwile dodatkami do czekolady owocami, lodami czy przyprawami.
1 2 z 2