-
Kojarzone ze świętami i zimą, pachnące korzeniami i miodem, rozgrzewające grzane wino to jedna z najczęściej spotykanych form niekonwencjonalnego podawania tego trunku.
-
Kiedy przychodzi ochota na słodki dodatek do popołudniowej kawy, najlepiej sięgnąć po coś czekoladowego nie od dziś wiadomo, że ma ona w sobie moc zmniejszania stresu i poprawiania nastroju. Smakowi rozpływającego się w ustach musu czekoladowego nie sposób się oprzeć.
-
Suflet to puszysty, delikatny i cudownie słodki gorący deser, który należy podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Suflet swoją piankową konsystencję i wyrośnięcie zawdzięcza ubijanym białkom jajek, dlatego już po kilku minutach od wyjęcia z piekarnika zaczyna opadać, a wyrośnięty wygląda bardzo efektownie. Polecamy suflet jako deser mocno czekoladowy, wyrazisty w smaku, rozkoszny w smaku i delikatny!
-
Branża cukiernicza jest jedną z najistotniejszych gałęzi przemysłu spożywczego w Polsce. Słodycze, jako niemal stały element wyżywienia, zdobyły serca wielu Polaków.
Te czekoladowe, postrzegane jako środek na poprawę humoru, kupowane i spożywane
są najczęściej, pomimo stosunkowo wysokiej ceny.
-
Parujący kubek słodkiego i rozgrzewającego napoju. Słodki smak na języku, przełamany nutą ostrości, owocowy aromat lub wyrazisty zapach przyprawy korzennej. Gęsta, z dodatkiem bitej śmietany lub gałką lodów. Co może być lepszego w mroźne, jesienne dni, kiedy wracamy zziębnięci do domu i mamy ochotę na zastrzyk energii, łyk czegoś ciepłego i znakomitego w smaku? Mowa o gorącej czekoladzie do picia. Nie musimy kupować gotowych saszetek możemy z łatwością przygotować ją sami, uzyskując wymarzony smak i konsystencję, umilając słodkie chwile dodatkami do czekolady owocami, lodami czy przyprawami.
-
Co kraj, to obyczaj brzmi znane nam wszystkim przysłowie. Każde państwo posiada własne zwyczaje i tradycje związane z rozmaitymi wydarzeniami i świętami.
Okazuje się, że pomimo wielu dzielących je różnic, istnieje kilka elementów, które je łączą. Jednym z nich jest obecność czekolady.
-
Ciasto bez pieczenia to wspaniała propozycja na deser delikatne, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Wśród wielu propozycji nie mogło zabraknąć tych wykorzystujących czekoladę ostrzegam, będzie słodko!
-
Czekolada jest w zasadzie nieodłącznym elementem deserów. Może być składnikiem polewy, musu lub kremu bądź samej bazy, czyli ciasta. Należy jednak pamiętać, że obok tej mlecznej istnieje jeszcze kilka innych rodzajów czekolad. Wiele deserów w swoich składnikach uwzględnia czekoladę deserową, a nawet tę gorzką. Dzięki temu ich smak zyskuje na wyrazistości i tym samym, postrzegane są jako bardziej wykwintne.
-
Bezwstydnie czekoladowy, pozbawiony kompleksów, zachwycający smakiem i przerażający kalorycznością czekoladowy fudge domowej roboty to bezkompromisowa propozycja na słodki deser dla odważnych i aktywnych.
-
Wakacje to doskonały czas na spędzanie wolnego czasu z rodziną na łonie natury. To także tania alternatywa urlopu, która dla dzieci może okazać się prawdziwą przygodą. Odpowiednie miejsce, grill i pomysły na wspólne zabawy to klucz do sukcesu.