wee3 napisał:Witajcie!
Zamierzamy całą rodziną (2+2) oraz znajomymi (2+3) pojechać na najbliższe wakacje nad morze. Termin: przełom lipca i sierpnia. Jest tylko jeden problem... gdzie? Nad Bałtyk czy może gdzieś za granicę? Chorwacja? Włochy? W grę wchodzi tylko podróż samochodami, ponieważ wyekwipowanie dzieciaków wiąże się z setkami litrów bagażów. Koszty są dla nas ważne, ale nie najważniejsze.
Proszę o Wasze opinie, porady. Gdzie radzicie nam pojechać?
Ja zazwyczaj jeździłam za granicę ale w zeszłym roku dla odmiany wybraliśmy się z mężem i również dwójką dzieci nad nasze polskie morze - znajoma poleciła nam na urlop Świnoujście i faktycznie jest tam bardzo ładnie. Pogoda nam się udała. Słonce prażyło aż miło, nawet skusiliśmy się na kąpiele.
Wyjazd kosztował nas o wiele mniej niż wczasy zagraniczne, nie było problemów z porozumiewaniem się tak więc myślę, że w przyszłości coraz częściej będę planowała wakacje właśnie nad naszym morzem.
Dużo zaoszczędziliśmy na mieszkanku, które wynajęliśmy. Koszt zdecydowanie mniejszy nić noclegi w hotelach a wiele udogodnień, które są bardzo funkcjonalne przy gromadce dzieci. Każda mamusia na pewno doceni znaczenie aneksu kuchennego.
Mieszkaliśmy tutaj: http://swinoujscie.baltichome.pl/pl/apartament/casa-marina-spa/158_311-spa Bardzo ładne, jasne i wyremontowane mieszkanie tak więc myślę, że powinnaś być zadowolona. Najbardziej podobała mi się kuchnia co można zobaczyć na zdjęciu poniżej:
Zaliczka jest dość wysoka - bo jakieś 20% wartości rezerwacji niemniej uważam, że to najlepsze rozwiązanie