-
Czy da się zmienić Superkonto prowadzone przez PKO BP te płatne na konto za Zero gdzie wszystko jest za darmo?
-
-
A co opłaty doskwierają. PKO BP to drożyna jakich mało. Za dzień dobry chyba też pobierają prowizję.
-
HAHA HA bardzo zabawne. Każdy bank to zdzierca ale przynajmniej daje coś w zamian. w PKO BP za Superkonto płacę 6,9 zł + 2 ipko + 20 zł za kartę. W BPH za 9,99 zł mam kartę za free, przelewy itd.
-
To zrezygnuj z PKO i zostań w BPH, a po co ci dwa konta?
-
Źle napisałem, BPH to tylko taki przykład i ja tam nie mam konta. Chodzi o to, ze w PKO płacę miesięcznie 10,56 zł (z kartą) a za przelewy muszę płacić ekstra czyli nic za 10 zł nie dostaję w zamian. w BPH przynajmniej przelewy są za free przy koncie za 10 zł.
Problem w tym, że przenoszenie rachunku z banku do banku mnie nie zadowala.
O właśnie, a czy zmieniając superkonto na konto za zero mam ten sam numer rachunku?
-
-
z tego co widzę to konto za zero ... jest za 0 zł ale dopiero przy wpływach na poziomie min 2 tysiaków miesięcznie. Ciekawe czy od osoby czy łącznie.
-
Kto dzisiaj płaci za konto skoro jest tyle darmowych? PKO to już pazerny bank. Nawet oprocentowanie rachunku wynosi 0,1% w skali roku !!! Po co to, aby podenerwować klientów czy wyśmiać się z nich.
PKO był kojarzony z bankiem dla emeryta to teraz emeryt musi być bogaty aby korzystać z tego banku.
-
Teraz to konto za zero a później? Sporo osób ma wpływy na poziomie 2 tys. zł i mogą masowo przechodzić z płatnego konta na darmowe. Co zrobi bank? Podniesie wpływy z 2 do 4 tys. i konto stanie się płatne znowu. Ten bank jest jak Dinozaur, duży ale mało innowacyjny.
-
Też mi informacja. Za wypłaty z bankomatów własnych 0 zł. A który bank pobiera za to prowizje?
Jak tak czytam te warunki to Konto za Zero to taki pic dla naiwnych. Nawet nazwa rachunku taka nijaka - za zero, a może dla zer.
-
PKO traci klientów to musi coś im zaoferować. ING i inne banki zabierają klientów oferując darmowe konta. No to spece wpadli na pomysł konta darmowego. Nic z reszta nowego. Tylko jak długo utrzymaja się te zapisy warunków - stawiam że przed końcem roku je zmienią.