Favore.plForumFinanse, prawo, ubezpieczenia

Superkonto na Konto za Zero, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Superkonto na Konto za Zero

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Secularum 13 mar 2011, 10:03
    Zamieniając Superkonto na Konto za Zero zachowuje się dotychczasowy numer rachunku bankowego, to dobra wiadomość bo odpada wiele formalności. Gdy następowała zmiana numeru to lepiej otworzyć już konto direct w ING.
    Zła wiadomość jest taka, że za zmianę kont płaci się 50 zł. Trzeba policzyć czy to się opłaci.
  • Ciekawski 13 mar 2011, 10:26
    Skoro miesięcznie płaci 10,5 zł to rocznie daje to 126 zł. jak zapłaci 50 zł to 76 zł zysku i nie musi płacić za przelewy. Na moje oko się opłaci.
  • RORek 13 mar 2011, 13:27
    Pewnie trzeba będzie zdać kartę bankową i czekać na nową. Nie wiem czy ten sam PIN ale stawiam, że nie. Generalnie nowe konto nie wygląda źle i jak ktoś spełnia warunki to można zmieniać.
  • Zgredzik 13 mar 2011, 16:11
    PKO miał kiedyś ponad 6 mln klientów korzystających z ROR. Teraz tylko 5,9 mln i ciągle traci. Nic dziwnego, że ludzie odchodzą od tego banku skoro teraz jest pełno darmowych rachunków. Śmieszy tylko oprocentowanie rachunku wynoszące 0,01 % w skali roku. przebiegły Nie wiem co to ma być i po co ale to nie jest żadne oprocentowanie.
    W niektórych oddziałach wciąż są drukarki igłowe hałasują jak 100 diabłów. Mogliby je wymienić na laserówki. Jak zmieniają to wszystko.
  • Brat_PIT 13 mar 2011, 17:18
    Oferta PKO jest dosyć ciekawa. 2 tys. zł wpływu na konto i masz wszystko za darmo. No prawie wszystko bo wypłaty z obcych bankomatów to 3 proc. kwoty wypłaty nie mniej niż 5 zł. Tu raczej się nie popisali.
  • Micro 13 mar 2011, 20:51
    Majewski Szymon I błazen RP ma reklamować PKO. Tak poważny bank bierze kogoś takiego. Oby się na tym nie przejechali.
    A tu fotka Majewskiego na tle loga PKO

Zera wymieniane w reklamie przez Majewskiego mogą wprowadzać w błąd, że PKO BP nagle stał się bankiem tanim, tymczasem odnoszą się głównie do jednego rachunku, obwarowanego dodatkowo limitem minimalnych wpływów. Ustawionym dość wysoko, bo chociażby Millennium, reklamując swój najnowszy rachunek, wymaga jedynie tysiąca złotych, choć popełnia ten sam komunikacyjny grzech: bezpłatnie, ale z warunkami.
  • Secularum 13 mar 2011, 23:21
    Ciekawostką jest za inne konto a mianowicie Konto Pogodne Skierowane do klientów, którzy ukończyli 60. Urodziny. Jako jedyne w odświeżonej ofercie zawiera dodatki w postaci programu rabatowego w sieci aptek oraz pakietów assistance – zdrowotnego i domowego.

Dostajemy bezpłatny cashback i wszystkie bankomaty w kraju bez prowizji. Ale konto jest drogie. Opłata miesięczna wynosi 5,9 zł plus 4,5 zł za kartę. Konto bez karty debetowej kosztuje już 11 złotych. Jeśli dodamy do tego 5 złotych za przelew w placówce banku, łączny koszt dla statystycznego seniora może okazać się dość wysoki.

Podsumowanie PKO BP to już nie bank dla emeryta chyba że zamożnego.
  • NiJaki 13 mar 2011, 23:55
    Mnie tam odpowiada za Zero. 2 tys. zł wpływów mam, mogę zmienić rachunek z zachowaniem numeru, karta, przelewy za fee. To i tak lepiej jak mam teraz i płacę i za przelewy dodatkowo po 50 groszy.
  • Veers 14 mar 2011, 0:34
    Z tego co widzę to PKO odświeżył całą linię produktową ale jakoś nie za bardzo mu to poszło.
    Bank twierdzi, że z badań wśród klientów wynika, iż 75% osób za najważniejszą cechę dobrego ROR-u uważa brak opłaty za prowadzenie konta, zaś 38% - bezpłatne bankomaty.
    Zamiana płatnego Superkonto na darmowe Konto za Zero o tym samym numerze, będzie kosztować jednorazowo 50 zł prowizji. W ten sposób bank zabezpiecza się przed skokowym zmniejszeniem dochodów z prowizji za prowadzenie kont. I tak myślę, że te 50 zł powstrzyma klientów przed zmianą.
  • Pentium4 14 mar 2011, 6:19
    A system autoryzacji zmienili czy dalej stosują te śmieszne karty zdrapki? Wszędzie jest już SMS albo token a ci przysyłają pocztą kody do przelewów. wielki uśmiech
Finanse, prawo, ubezpieczenia - dyskusje na forum
Następna: Problem z Pit 11