Favore.plForumO rozrywce, imprezach i sztuce

Jaki prezent dla pary młodej?, strona 6

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jaki prezent dla pary młodej?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • casinda_ebe 29 sie 2010, 15:00
    Idę sama na wesele.
    Co do drobnego prezentu, to raczej się na to nie zdecyduję, bo jak chcieli pieniądze to nie będę im wyskakiwać z piórem. Będą teraz się urządzać w nowym mieszkaniu to pieniądze na pewno się przydadzą...
  • kubag 29 sie 2010, 15:18
    Jak idziesz sama to 200 zł to żaden obciach. Zwłaszcza, że z tego co piszesz to nie zarabiasz jakiś kokosów. Do tego ładna kartka i kwiaty i będzie super. Nic się nie przejmuj i nie kombinuj z euro, przecież ślub jest w Polsce.
  • kokozaurr 29 sie 2010, 15:56
    Dokładnie, jeśli ślub jest w Polsce to nie ma się co zastanawiać! 200 zł to całkiem przyzwoita kwota jeśli idziesz sama i nie jesteś świadkiem/ chrzestną itp.
  • casinda_ebe 29 sie 2010, 19:21
    Dzięki za radę skoro tak piszecie, to nie będę kombinować przymrużenie oka I dam pieniądze w złotówkach.
  • Vagido 18 sty 2011, 12:06
    ja też sądzę, że pieniądze to dobry pomysł - sami zdecydują, co chcą kupić przymrużenie oka ewentualnie można kupić jakiś przydatny sprzęt RTV/AGD, którego na pewno nie mają i nikt inny im nie kupi - a jest im potrzebny... warto za takim sprzętem porozglądać się na electro.pl - wielki sklep internetowy z takim asortymentem, na pewno znajdzie się coś unikalnego uśmiech
  • fantazja00 25 sty 2011, 16:52
    Koperta to na pewno bardzo dobry pomysł, tym bardziej, ze prezenty często bywają nietrafione i potem jest problem co z nimi zrobić. Dlatego lepiej żeby para młodych sama zdecydowała czego najbardziej potrzebuje w domu. Wtedy tez u nikniemy niezadowolenia z nietrafionego prezentu.
  • peana 30 kwi 2011, 23:27
    Ostatnio zauważyłam, że popularnym prezentem ślubnym jest..grill. Chociaż powiem szczerze, że sama nie pogardziłabym porządnych grillem gazowym. Na broilking.pl widziałam parę modeli, które idealnie nadają się na taki podarunek. A i znajomi mogą na takim prezencie skorzystać, szczególnie teraz, w sezonie grillowym.
  • Fotoprofesional 11 cze 2011, 11:02
    Ostatnio moi znajomi np na prezent mlodej parze dają np samochód przystrojony do ślubu lub i np balony wypuszczane z tzw pudła. Napewno taki prezent zapamietają. Byłem zdziwony kiedy dostałem takie zamówienia. Ale jak rozmawiałem z Młodymi to bardzo im się to podobało.
    Czy wg was to dobry prezent?
  • dekoracjebe 2 sie 2011, 16:08
    andriej napisał:Moim zdaniem najlepiej, gdy para młoda zrobi listę prezentów.
    Sam się na takie rozwiązanie zdecydowałem i wyszło naprawdę świetnie. Nie zależało nam na kasie, większość sprzętów też już przed ślubem kupiliśmy. Chcieliśmy dostać piękny serwis obiadowy i do kawy.
    Wybraliśmy sklep, podzielili serwis na części, a nasi goście chodzili tam i kupowali na ile było ich stać. Nie było żadnych podwójnych rzeczy, bo w sklepie o wszystko zadbali, a my uzbieraliśmy praktycznie cały serwis. Zdarzyło się kilka osób, które jednak dały nam pieniądze, to dokupiliśmy za to brakujące części uśmiech
    a ile taki serwis kosztuje?400-500zł?to co kupowali po 1 talerzyku,po 1 filiżance za 10 zł?dziady!!! U mojej córki na weselu była m.in.8-osobowa rodzina ,która wykosztowała się na jakiś lichy odkurzacz mozę za 200 zł,a ja miejsca z wyzywieniem zapłaciłam prawie 1700zł.Ale się młodzi "cieszyli"
  • 12 sie 2011, 14:39
    Ja tam jestem zwolennikiem prezentów praktycznych. Najlepiej zrobisz, jak się zapytasz rodziców pana, albo panny młodej czego potrzebują i im to kupisz, czasami rodzice i teściowie już mają nawet specjalne listy przygotowane zprezentami, których życzą sobie młodzi. My się składaliśmy w dwie pary na odkurzacz piorący, bo właśnie chcieli.
O rozrywce, imprezach i sztuce - dyskusje na forum