Favore.plForumSzkoły, kursy, szkolenia, korepetycje

Jak zachęcić dziecko do nauki, strona 4

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak zachęcić dziecko do nauki

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • ZuzannaPigalle 26 lut 2013, 14:40
    Myślę, że jak dziecko ma to we krwi, to nie będzie trzeba go zachęcać uśmiech
    A jak nie, to faktycznie albo dobre przedszkole (np wspomniane tu gdzieś), dobra niania z kwalifikacjami edukacyjnymi albo super babcia z ambicja posiadania wnuka geniusza hihihi
  • fajqa 3 mar 2013, 23:50
    może nauka z komputerem? To teraz takie na czasie
  • zott 13 cze 2013, 8:29
    dużo to zalezy od przedszkola. Ja jestem zadowolona bardzo z Przedszkole Złota Rybka . Zobacz ofertę: http://przedszkole.warszawa.pl/
  • felsja 13 cze 2013, 9:51
    Powiedz mu, że jak będzie miało taką i taką średnią to coś od Ciebie dostanie. Taki system motywacji może pomóc dziecku uśmiech

• 13 cze 2013, 12:47
    Może pozytywne afirmacje coś tutaj pomogą?
    Co o tym mydlicie? Mnie afirmacje pomogły nie tylko w zmobilizowaniu się do nauki ale ogólnie w jej efektach.
  • olanowik 18 cze 2013, 9:13
    Ja zachęcam w ten sposób, że zawsze po nauce pozwalam mu na grę na komputerze. Bardzo lubi grać w zgadnij.
  • monika_ko 13 lip 2013, 20:22
    dajcie spokój, ja uważam, że komupter w pokoju małego ucznia który chodzi do podstawówki, tylko może go odciągnąć od nauki. Teraz praktycznie każdy dzieciak siedzi przed ekranem monitora i nie wmawiajcie mi, że komupter jest niezbędnym narzędziem do nauki. Ja zaczęłam używać komputera do nauki (i rzeczywiście był mi wtedy niezbędny i pomocny) dopiero na studiach. Kiedy trzeba było pisać sprawozdania i inne prace w każdym praktycznie tygodniu.

Teraz komputer dla dzieciaków to źródło gier i na dobre im to nie wychodzi...
  • pollen2 15 lip 2013, 10:08
    Przez zabawę uśmiech da się, są różne poradniki i techniki w internecie, wystarczy poszukać.

• wiktora-kowalska 9 sie 2013, 21:30
    Moje w domu nie uczyło się nic, ale z dziećmi w przedszkolu zaczęło coraz chętniej sięgać po książeczki.
  • emgielka 28 paź 2013, 14:05
    Nie można robić niczego na siłę. Najlepszym sposobem na naukę jest uczyć się razem z dzieckiem.
Szkoły, kursy, szkolenia, korepetycje - dyskusje na forum