Favore.plBaza wiedzy

"Pr" w bazie wiedzy (strona 197)

KATEGORIE
PROMOWANE USŁUGI
NAJNOWSZE ZLECENIA



Dodaj zlecenie
  • Zbawienne działanie miodu

    Autor: mareckki   |   31 mar 2015, 14:45   |   Dział: Artykuły
    Zbawienne działanie mioduSmakuje w połączeniu z gorącą herbatą jak i w ciastach. Wpływa dobrze na wygląd cery, wzmacnia włosy, pomaga spokojnie zasnąć i działa łagodząco na stany nerwowe. Okazuje się też, że daje dobre efekty lecznicze w stanach zapalenia żołądka oraz chorobie wrzodowej i dwunastnicy. Miód, bo o nim mowa to prawdziwy złoty nektar.
  • Co zmniejsza ryzyko poronienia?

    Autor: karolinau   |   31 mar 2015, 14:37   |   Dział: Artykuły
    Co zmniejsza ryzyko poronienia?Ciąża to błogosławiony stan dla kobiet, niestety nie wszystkie kończą się szczęśliwym porodem, ponad 20% z nich dotyka zjawisko poronienia, czyli przerwania ciąży. Potocznie mówi się już, że jest to choroba cywilizacyjna związana z szybkim i niezdrowym tempem życia. Jakie są sposoby aby zapobiec poronieniu, lub zmniejszyć jego ryzyko?
  • Podstawowe pytania dotyczące noworodków

    Autor: karolinau   |   31 mar 2015, 14:33   |   Dział: Artykuły
    Podstawowe pytania dotyczące noworodkówCzęsto występujące problemy u noworodków. Jak sobie z nimi radzić? Kiedy iść do lekarza?
  • Gastroskopia, a ból - prawda czy mit

    Autor: mareckki   |   31 mar 2015, 14:31   |   Dział: Artykuły
    Gastroskopia, a ból - prawda czy mitWielu ludziom gastroskopia kojarzy się z nieprzyjemnym i bolesnym badaniem. Te błędne i zupełnie bezpodstawne opinie sprawiają, że badanie to jest odkładane w czasie lub też zupełnie przez nas ignorowane. Niestety zupełnie niepotrzebnie. Poniższy artykuł zawiera wszelkie informacje, które o gastroskopii powinniśmy wiedzieć.
  • Rak jelita grubego - jak rozpoznać objawy

    Autor: mareckki   |   31 mar 2015, 14:25   |   Dział: Artykuły
    Rak jelita grubego - jak rozpoznać objawyRak jelita grubego jest chorobą, która niestety nie ma jednego, charakterystycznego objawu, który mógłby być dla nas sygnałem, że coś niedobrego dzieje się z nami. Istnieje jednak kilka symptomów, które powinny wzbudzać czujność i skłaniać do konsultacji z lekarzem. Poniżej zaprezentowanych zostało kilka z nich. Jeśli jesteś osobą po 50 roku życia ryzyko raka jelita grubego jest większe. Nie ignoruj tego.
  • Powrót do domu ze szpitala po ciąży

    Autor: karolinau   |   31 mar 2015, 14:18   |   Dział: Artykuły
    Powrót do domu ze szpitala po ciążyPojawienie się dziecka w rodzinie to ekscytujący moment dla całej rodziny, ale także pracowity i wymagający. Czasem można czuć się przytłoczonym nawałem obowiązków. To całkowicie normalne u świeżych rodziców, ale można zrobić kilka rzeczy, aby odczuwać większą radość z powiększonej rodziny.
  • Choroba Leśniowskiego i Crohna wrogiem naszych jelit

    Autor: mareckki   |   31 mar 2015, 14:11   |   Dział: Artykuły
    Choroba Leśniowskiego i Crohna wrogiem naszych jelitChoroba Leśniowskiego i Crohna należą do grupy chorób związanych ze stanem zapalnym jelit. Choć może dotyczyć każdego odcinka przewodu pokarmowego od jamy ustnej do odbytu, najczęstszą lokalizacją zmian jest końcowy odcinek jelita krętego.
  • Jak przetrwać poród

    Autor: karolinau   |   31 mar 2015, 14:10   |   Dział: Artykuły
    Poród, niestety, nie należy do najłatwiejszych i nie da się zupełnie uniknąć bólu. Jednak są pewne sposoby, aby go nieco uśmierzyć. Poniżej przedstawione metody pomogą poradzić sobie podczas tego momentu i zmniejszyć zużycie leków przeciwbólowych. Do tego towarzystwo bliskich osób podtrzymujących na duchu jest równie ważne.
  • Co trzeba zrobić przed porodem

    Autor: karolinau   |   31 mar 2015, 13:58   |   Dział: Artykuły
    Co trzeba zrobić przed porodemZanim rozwinie się ciąża i rozpocznie poród należy zadbać o kilka ważnych aspektów, które w przyszłości mogą okazać się niezbędne dla bezpieczeństwa matki i dziecka.
  • Celiakia, czyli nietolerancja glutenu

    Autor: mareckki   |   31 mar 2015, 13:56   |   Dział: Artykuły
    Celiakia, czyli nietolerancja glutenuCeliakia jest chorobą genetyczną, związaną z nietolerancją glutenu, czyli nietolerancją pszenicy, żyta, jęczmieniu i owsa. U chorych na celiakię dochodzi do zaburzeń wchłaniania substancji odżywczych, niedożywienia i niedoborów składników odżywczych w organizmie, a na końcu do wyniszczania organizmu. Co gorsze, nie istnieje jeden konkretny czynnik wywołujący chorobę. Wiadomo jednak, że choroba jest dziedziczna.