Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Jak walczycie z cellulitem?, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak walczycie z cellulitem?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • daria80 5 paź 2012, 20:05
    Ja chodziłam na nakładanie kwasu glikolowego Nie wyobrażam sobie nic lepszego. Miałam już białe znaki cellulitu i znikły,...W tym procesie peeling jest bardzo ważny, dzięki niemu powstaje odbudowa włókien sprężystych, skóra jest taka mięciutka,...nic się nie martw, wszystko da się naprawić, też miałam wielki problem o którym tak naprawdę już zapomniałam.
  • ivi120 8 paź 2012, 9:45
    Piję dużo wody, staram się zdrowo odżywiać, co drugi dzień biegam, a poza tym robię sobie specjalne masaże ujędrniające i poprawiające krążenie.

• Asiaaa78 12 paź 2012, 17:48
    Może coś z domowych sposobów? np. kawa, cytryna......
  • silvermb 30 paź 2012, 23:15
    Ja ze swojej strony polecam olejek z dzikiej róży do masażu skóry - poza cellulitem dobrze też działa na blizny i rozstępy.

Fajnie sprawdza się też do masażu peeling solny, choć oczywiście można sobie domowymi sposobami zrobić peeling kawowy o zbliżonym działaniu (ja mieszam zmieloną kawę z oliwką z oliwek i solą z morza martwego oraz żelem pod prysznic).

I oczywiście dużo ruchu i dieta!
  • AstaLawista 13 sty 2013, 10:37     (ostatnio zmieniony przez autora 13 sty 2013, 10:38, w całości zmieniany 1 raz)
    jeszcze nie zaczęłam, ale mocno się zastanawiam nad endermologią. To jest taki specjalny masaż całego ciała specjalną głowicą wyposażoną w dwie elektronicznie sterowane rolki umieszczone w hermetycznej komorze działają w połączeniu z podciśnieniem uśmiech Studio Laser ma takie zabiegi w swojej ofercie i wiem, brzmi to kosmicznie, ale słyszałam, że działa.
  • Bostwana 24 sty 2013, 12:36
    Ja stosuję specjalną dietę, która redukuje cellulit. Możecie o niej przeczytać chociażby tutaj. Trzeba od razu zaznaczyć, że nie ma piorunujących efektów, ale zapytajmy się szczerze - który sposób zapewnia nam szybką utratę tego dziadostwa? No właśnie. Wychodzę z założenia, że lepiej w ten sposób podejść do sprawy, niż faszerować się jakimś świństwem. Dieta na pewno mi nie zaszkodzi.
  • pistacja 29 sty 2013, 12:16     (ostatnio zmieniony przez autora 29 sty 2013, 12:17, w całości zmieniany 1 raz)
    Słyszałam ostatnio, że na cellulit dobry jest olejek arganowy. Wciera się go w skórę dotkniętą "pomarańczką" i działa podobno bardzo fajnie. Sama go jeszcze nie wypróbowałam, ale na pewno to nadrobię.
  • Marta86i 29 sty 2013, 14:40
    pistacja napisał:Słyszałam ostatnio, że na cellulit dobry jest olejek arganowy. Wciera się go w skórę dotkniętą "pomarańczką" i działa podobno bardzo fajnie. Sama go jeszcze nie wypróbowałam, ale na pewno to nadrobię.
    Potwierdzam i do tego masaż przed uśmiech Ja używam czegoś takiego.
    Dla mnie połączenie idealne uśmiech
  • notFound 30 sty 2013, 13:10
    ivi120 napisał:Piję dużo wody, staram się zdrowo odżywiać, co drugi dzień biegam, a poza tym robię sobie specjalne masaże ujędrniające i poprawiające krążenie.
    l]
    Stosuję to samo i po 2 miesiącach już widziałam różnicę przymrużenie oka
  • Rud25 14 kwi 2013, 17:56
    Ja stosuję balsam.
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum
Poprzednia: E-fajki