favore.pl
Kurs Barmański II stopnia Manager Baru

Kurs Barmański II stopnia Manager Baru nr 375901

Lokalizacja: Kraków (woj. małopolskie)Więcej: Centrum Miasta

WYŚLIJ ZAPYTANIE
Przykładowe zapytanie
Pan Grzegorz chce położyć kafle na schodach...
Witam,

zlecę wyrównanie i położenie glazury na schodach zewnętrznych.
Powierzchnia schodów do ułożenia ok. 10m2. Termin wykonania: 14 dni.
Proszę o kontakt i wycenę robocizny, materiały są już zakupione.

Pozdrawiam
Grzegorz Kowalski
 [rozwiń]
udostępnionych przeze mnie danych osobowych w celu korzystania z Serwisu favore.pl oraz w celu realizacji prawnie uzasadnionych celów Współadministratorów danych. Współadministratorami są Favore.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14, We Net Group S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14 oraz We Net Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14. Oświadczam, że są mi znane cele przetwarzania danych osobowych oraz moje uprawnienia. [zwiń]

INFORMACJE
Cena
1 490 / sztuka
Użytkownik
ksr ZweryfikowanyFavore.pl potwierdza prawdziwość danych kontaktowych tego wykonawcy
Wyślij zapytanie
Wyświetl wizytówkę
Kontakt
Szymon Kohut
Krakowska Szkoła Restauratorów
Wyślij e-mail
Gdyńska 31
31-323 Kraków

tel: 12 269 38 2312 269 38 23
tel: 660 934 709660 934 709
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Godziny
pn: 09:00-16:30
wt: 09:00-16:30
śr: 09:00-16:30
cz: 09:00-16:30
pt: 09:00-16:00
sb: 09:00-16:30
nd: 09:00-16:30
Aktualne terminy kursów znajdują się na naszej stronie internetowej ksr.net.pl
rozwiń
OPIS USŁUGI

Kurs Barmański II-go stopnia – Manager Baru

Kurs Barmański II-go stopnia – Manager Baru, jest to pierwszy w Polsce kurs związany z zarządzaniem lokalem gastronomicznym typu bar. Kurs pozwala zdobyć i opanować wiedzę oraz umiejętności potrzebne do zarządzania i prowadzenia profesjonalnego baru. Program kursu podzielony jest na bloki: zarządzanie barem, promocja lokalu, współpraca i rozrachunki z personelem, tworzenie profesjonalnego menu, towaroznawstwo napoi alkoholowych, miksologia, sztuka sommelierska, sztuka baristyczna, sztuka beeristyczna Art of pouring itp.

Zajęcia teoretyczne prowadzone są w oparciu o nowoczesne pomoce multimedialne Część praktyczna realizowana jest na najwyższej jakości produktach oraz wysokiej klasy sprzęcie szkoleniowym, składa się z ćwiczeń pozwalających opanować technologię przygotowania napojów mieszanych, elementów obsługi klienta oraz organizację pracy za barem.

Zajęcia odbywają się na terenie KSR z profesjonalnie przygotowanym i wyposażonym barem pod bacznym okiem doświadczonych trenerów.

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa dokumenty potwierdzające udział w kursie barmańskim II-go stopnia Manager baru /w języku polskim i angielskim/ oraz zaświadczenie potwierdzające ukończenie kursu barmańskiego.

Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie oraz niezbędne informacje w wersji elektronicznej. Kursanci otrzymują również prezent w postaci profesjonalnej pamiątkowej książki  zawierającej tematykę alkoholi, aby móc ćwiczyć samodzielnie po ukończeniu zajęć.

Dodatkowo również absolwenci KSR otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs organizowany przez Krakowską Szkołę Restauratorów.

Wysoką jakość kursu gwarantuje AKREDYTACJA KURATORA OŚWIATY, która jest jedynym państwowym potwierdzeniem wysokiej jakości usług szkoleniowych kontrolowanych przez Ministerstwo Edukacji Narodowej.

Ilość godzin szkoleniowych: 70 / 7 dni

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:30

Wszelkie niezbędne produkty – bez ograniczeń.

Wymagania dotyczące udziału w kursie – ukończone 18 lat.

 

Program:

I Dzień:

  1. Prawidłowa postawa personelu
  2. Profesjonalna rekrutacja
  3. Delegowanie zadań i motywacja
  4. Prawidłowe grafiki pracy
  5. Rozliczenia finansowe i kontrolowanie pracowników
  6. Psychologia sprzedaży /up- selling, cross selling/
  7. Reklama i marketing w barze
  8. Zasady projektowania baru i wyposażenie

II-IV Dzień: /KLASYCZNA PRACA BARMANA/

  1. Towaroznawstwo alkoholi wraz z degustacją
  2. Charakterystyka trunków, historia, sposób produkcji w oparciu o wybrane marki i rodzaje
  3. Przygotowywanie klasycznych drinków w oparciu o oryginalne receptury i składniki

V Dzień: /BARISTYKA, SOMMELIERSTWO/

  1. Historia i rodzaje kaw, charakterystyka
  2. Perfekcyjne espresso zasada 4 M
  3. Przygotowywanie: kaw klasycznych, mlecznych, deserowych z syropami, czekoladą i alkoholem
  4. Elementy Art Latte: podstawowe wzory „lane z ręki” oraz rysowane sosem i szpikulcem
  5. Typologia win tradycyjnych wraz z degustacją wybranych przedstawicieli
  6. Najważniejsze regiony winiarskie, rodzaje, szczepów i ich charakterystyk
  7. Profesjonalna degustacja i ocena wina
  8. Dekantacja wina
  9. Profesjonalny serwis win
  10. Profesjonalne przygotowanie karty win

VI Dzień: /ROZLICZENIA I ORGANIZACJA BARU/

  1. Rozliczanie baru, komputerowe systemy obsługi /inwentaryzacja, manko, superata/
  2. Nauka obsługi POS i programów inwentaryzacyjnych – praca na profesjonalnym sprzęcie
  3. Beverage cost – zarządzanie i zwiększanie sprzedaży
  4. Firmy dystrybuujące wyposażenie dla gastronomii /sprzęt barmański, szkło, dobór właściwego/
  5. Zamówienia, koncerny alkoholowe, rozmowy z przedstawicielami handlowymi
  6. Profesjonalne menu – zasady kompozycji

VII Dzień: /NOWOCZESNA PRACA BARMANA/

  1. Towaroznawstwo napoi alkoholowych wraz z degustacją
  2. Charakterystyka trunków, historia, sposób produkcji w oparciu o wybrane marki i rodzaje
  3. Tworzenie własnych kompozycji smakowych /sztuka aromatyzowania trunków, infuzje, zasady kojarzenia składników
  4. Przygotowywanie drinków nowoczesnych lub w nowych odsłonach
  5. Komponowanie profesjonalnej karty menu dostosowanej do charakterystyki lokalu i Gości
  6. Najnowsze trendy /tiki koktajle, kule lodowe, bittery, maturacja koktajli/

EGZAMIN PISEMNY ORAZ PRAKTYCZNY

 

Realizacja kursu nastąpi dla grupy min. 3 osób.

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zaliczki w wysokości 400 PLN.

Numer konta: mBank Wyślij e-mail

Istnieje możliwość płatności ratalnej po wcześniejszym uzgodnieniu z KSR.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń

 



Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.
Wyślij zapytanie przez formularz

INNE USŁUGI TEGO UŻYTKOWNIKA
SŁOWA KLUCZOWE
INFORMACJE
Cena
1 490 / sztuka
Użytkownik
ksr ZweryfikowanyFavore.pl potwierdza prawdziwość danych kontaktowych tego wykonawcy
Wyślij zapytanie
Wyświetl wizytówkę
Kontakt
Szymon Kohut
Krakowska Szkoła Restauratorów
Wyślij e-mail
Gdyńska 31
31-323 Kraków

tel: 12 269 38 2312 269 38 23
tel: 660 934 709660 934 709
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Godziny
pn: 09:00-16:30
wt: 09:00-16:30
śr: 09:00-16:30
cz: 09:00-16:30
pt: 09:00-16:00
sb: 09:00-16:30
nd: 09:00-16:30
Aktualne terminy kursów znajdują się na naszej stronie internetowej ksr.net.pl
rozwiń
OPINIE O UŻYTKOWNIKU ksr
W trosce o wiarygodność opinii oraz reputację usługodawców rejestrujemy adresy IP komputerów, z których wystawiane są opinie.
Użytkownik wystawiający opinię proszony jest również o podanie danych kontaktowych, które nie są jednakże weryfikowane.
Kurs Barmański II stopnia Manager Baru - galeria
Kurs Barmański II stopnia Manager Baru Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4,5 na 5 (liczba ocen: 10)
Poprzednia usługa: Wrocławprzewóz mebli tanio cennik   Następna usługa: BIURA RACHUNKOWE WARSZAWA - POLFINANS