Kurs Barmański II-go stopnia – Manager Baru, jest to pierwszy w Polsce kurs związany z zarządzaniem lokalem gastronomicznym typu bar. Kurs pozwala zdobyć i opanować wiedzę oraz umiejętności potrzebne do zarządzania i prowadzenia profesjonalnego baru. Program kursu podzielony jest na bloki: zarządzanie barem, promocja lokalu, współpraca i rozrachunki z personelem, tworzenie profesjonalnego menu, towaroznawstwo napoi alkoholowych, miksologia, sztuka sommelierska, sztuka baristyczna, sztuka beeristyczna Art of pouring itp.
Zajęcia teoretyczne prowadzone są w oparciu o nowoczesne pomoce multimedialne Część praktyczna realizowana jest na najwyższej jakości produktach oraz wysokiej klasy sprzęcie szkoleniowym, składa się z ćwiczeń pozwalających opanować technologię przygotowania napojów mieszanych, elementów obsługi klienta oraz organizację pracy za barem.
Zajęcia odbywają się na terenie KSR z profesjonalnie przygotowanym i wyposażonym barem pod bacznym okiem doświadczonych trenerów.
Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa dokumenty potwierdzające udział w kursie barmańskim II-go stopnia Manager baru /w języku polskim i angielskim/ oraz zaświadczenie potwierdzające ukończenie kursu barmańskiego.
Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie oraz niezbędne informacje w wersji elektronicznej. Kursanci otrzymują również prezent w postaci profesjonalnej pamiątkowej książki zawierającej tematykę alkoholi, aby móc ćwiczyć samodzielnie po ukończeniu zajęć.
Dodatkowo również absolwenci KSR otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs organizowany przez Krakowską Szkołę Restauratorów.
Wysoką jakość kursu gwarantuje AKREDYTACJA KURATORA OŚWIATY, która jest jedynym państwowym potwierdzeniem wysokiej jakości usług szkoleniowych kontrolowanych przez Ministerstwo Edukacji Narodowej.
Ilość godzin szkoleniowych: 70 / 7 dni
Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:30
Wszelkie niezbędne produkty – bez ograniczeń.
Wymagania dotyczące udziału w kursie – ukończone 18 lat.
Program:
I Dzień:
II-IV Dzień: /KLASYCZNA PRACA BARMANA/
V Dzień: /BARISTYKA, SOMMELIERSTWO/
VI Dzień: /ROZLICZENIA I ORGANIZACJA BARU/
VII Dzień: /NOWOCZESNA PRACA BARMANA/
EGZAMIN PISEMNY ORAZ PRAKTYCZNY
Realizacja kursu nastąpi dla grupy min. 3 osób.
W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zaliczki w wysokości 400 PLN.
Numer konta: mBank Wyślij e-mail
Istnieje możliwość płatności ratalnej po wcześniejszym uzgodnieniu z KSR.
Obowiązuje kolejność zgłoszeń