favore.pl
Kurs dla Kucharzy

Kurs dla Kucharzy nr 437967

Lokalizacja: Kraków (woj. małopolskie)Więcej: Centrum Miasta

WYŚLIJ ZAPYTANIE
Przykładowe zapytanie
Pan Grzegorz chce położyć kafle na schodach...
Witam,

zlecę wyrównanie i położenie glazury na schodach zewnętrznych.
Powierzchnia schodów do ułożenia ok. 10m2. Termin wykonania: 14 dni.
Proszę o kontakt i wycenę robocizny, materiały są już zakupione.

Pozdrawiam
Grzegorz Kowalski
 [rozwiń]
udostępnionych przeze mnie danych osobowych w celu korzystania z Serwisu favore.pl oraz w celu realizacji prawnie uzasadnionych celów Współadministratorów danych. Współadministratorami są Favore.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A, We Net Group S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A oraz We Net Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A. Oświadczam, że są mi znane cele przetwarzania danych osobowych oraz moje uprawnienia. [zwiń]

INFORMACJE
Cena
1 240 / sztuka
Użytkownik
ksr ZweryfikowanyFavore.pl potwierdza prawdziwość danych kontaktowych tego wykonawcy
Wyślij zapytanie
Wyświetl wizytówkę
Kontakt
Szymon Kohut
Krakowska Szkoła Restauratorów
Wyślij e-mail
Gdyńska 31
31-323 Kraków

tel: 12 269 38 2312 269 38 23
tel: 660 934 709660 934 709
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Godziny
pn-pt: 09:00-16:00
Aktualne terminy kursów znajdują się na naszej stronie internetowej ksr.net.pl
rozwiń
OPIS USŁUGI

Kurs dla Kucharzy

Kurs dla Kucharzy, pozwala zdobyć i opanować wiedzę oraz umiejętności potrzebne do pracy w kuchni. Program kursu podzielony jest na dwie części. Pierwsza z nich to multimedialne szkolenie teoretyczne zawierające tematykę organizacji pracy na kuchni, BHP, GMP, GHP elementy systemu HACCP i inne niezbędne elementy związane ze sztuką kucharską.

Część praktyczna składa się z ćwiczeń pozwalających opanować technologię przygotowania potraw ciepłych i zimnych /przystawki, zupy, dania, główne, desery/ zarówno klasycznych jak i kuchni fusion wykorzystując różne techniki obróbki termicznej. Program został przygotowany w sposób umożliwiający samodzielną pracę na stanowisku kucharza. W trakcie zajęć praktycznych pracujemy na następujących rodzajach mięs oraz wyrobach mącznych: ryby, owoce morza, drób, wieprzowina, jagnięcina, cielęcina, wołowina, dziczyzna, makarony, pierogi i inne.

Zajęcia odbywają się w profesjonalnej kuchni. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych Mistrzów Kucharskich. Kurs trwa 46 godzin szkoleniowych. Zawiera multimedialną projekcję teoretyczną oraz praktyczne zdobywanie doświadczenia i poszerzanie wiedzy.

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa certyfikaty potwierdzające udział w Kursie dla Kucharzy w języku polskim i angielskim akredytowane przez Małopolskiego Kuratora Oświaty.

Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie.

Dodatkowo również kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.

 

PROGRAM:

I Dzień: / Zarządzanie w gastronomii/- część teoretyczna

II - V Dzień: /Część praktyczna- praca w kuchni/

 

PROPOZYCJA MENU REALIZOWANEGO W TRAKCIE KURSU:

I – przystawki:

–  kurczak balsamico na sałacie wiosennej

– tatar  klasyczny

– filet z wędzonej kaczki z żurawiną i jabłkiem podany

– klasyczny śledź w śmietanie w nowoczesnej formie

– krewetki na sposób prowansalski

– galantyna z drobiu

– mille fueille z parmezanu  i wędzonego łososia z oliwą truflową

– Quiche lotaryński z konfiturą z czerwonej cebuli

 

II – sałatki:

– sałatka grecka

– sałatka bawarska

– sałatka Cezar

– sałatka z zapiekanego koziego sera, marynowanych buraczków w aromacie orzechów nerkowca

– sałatka coleslaw

 

III – zupy:

– krem szpinakowo – pomidorowy w dwóch kolorach podany

– tradycyjny rosół wołowy z makaronem

– krem z grzybów leśnych w chlebowej czarce 

– klasyczna francuska zupa cebulowa

– zupa rybna ala Bouillabaisse z czosnkowym aioli

– krem brokułowy z wędzonym łosiem i prażonymi migdałami

– żur z jajkiem, kiełbasą i ziemniakami

– minestrone z kurczakiem

–barszcz czerwony z uszkami

 

IV – dania główne:

–pstrąg pieczony w migdałach po młynarsku z sosem porowym

–łosoś na sosie chrzanowym z migdałami z puree cytrynowym

–pierś z kurczaka faszerowana mozarellą, czosnkiem i suszonymi pomidorami z ryżem śmietankowym

–filet z kaczki w pomarańczach z kluseczkami szpinakowo-maślanymi

–klasyczny sznycel wiedeński z sałatką ziemniaczaną

–polędwiczki wieprzowe nadziewane szpinakiem na sosie kurkowym

–zraz w sosie myśliwskim z kluskami śląskimi i ćwikłą

–gulasz węgierski z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty

–Beef Bourguignon z placuszkami ziemniaczanymi

–klasyczny Strogonov wołowy z ciemnym pieczywem

–stek z grillowanej polędwicy wołowej z masłem czosnkowym i szparagami

–filet z sarny z sosem czekoladowym, brusznicą wsparty na ziemniakach cebulowych

–pierogi ruskie

–spaghetti carbonara

–spaghetti bolognese

 

V – desery:

– panna cotta z musem malinowym

– tiramisu w pucharku podane

– crepes suzette

– creme brulee

– banana Split

 

Koszt szkolenia wynosi 1240 PLN płatne gotówką lub przelewem na nr konta:

mBank Wyślij e-mail

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 300 PLN na powyższy numer rachunku bankowego.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.



Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.
Wyślij zapytanie przez formularz


INNE USŁUGI TEGO UŻYTKOWNIKA
SŁOWA KLUCZOWE
INFORMACJE
Cena
1 240 / sztuka
Użytkownik
ksr ZweryfikowanyFavore.pl potwierdza prawdziwość danych kontaktowych tego wykonawcy
Wyślij zapytanie
Wyświetl wizytówkę
Kontakt
Szymon Kohut
Krakowska Szkoła Restauratorów
Wyślij e-mail
Gdyńska 31
31-323 Kraków

tel: 12 269 38 2312 269 38 23
tel: 660 934 709660 934 709
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Godziny
pn-pt: 09:00-16:00
Aktualne terminy kursów znajdują się na naszej stronie internetowej ksr.net.pl
rozwiń
OPINIE O UŻYTKOWNIKU ksr
W trosce o wiarygodność opinii oraz reputację usługodawców rejestrujemy adresy IP komputerów, z których wystawiane są opinie.
Użytkownik wystawiający opinię proszony jest również o podanie danych kontaktowych, które nie są jednakże weryfikowane.
Kurs dla Kucharzy - galeria
Kurs dla Kucharzy Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4 na 5 (liczba ocen: 15)
Poprzednia usługa: Projektowanie ogrodów, architektura krajobrazu   Następna usługa: Usługi Remonty wykończenia wnętrz