Zajęcia odbywają się na terenie KSR oraz profesjonalnej kuchni. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych Mistrzów Cukiernictwa. Kurs trwa 18 godzin szkoleniowych. Zawiera multimedialną projekcję teoretyczną oraz praktyczne zdobywanie doświadczenia i poszerzanie wiedzy.
Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa certyfikaty potwierdzające udział w Kursie dla Cukierników w języku polskim i angielskim akredytowane przez Małopolskiego Kuratora Oświaty.
Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie.
Dodatkowo również kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.
Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:00
Ilość godzin szkoleniowych: 18
PROGRAM KURSU:
I Dzień:
– Omówienie środków spożywczych oraz spulchniających i ich zastosowanie
– Podstawowy sprzęt w cukierni i jego zastosowanie
– Ciasta kruche i biszkoptowe
– Tarta na słono i słodko
– Dekoracje w karmelu i czekoladzie
– Czekoladki i praliny
II Dzień:
– Torty i ich podział oraz sposoby dekoracji
– Podstawowe masy i kremy
– Lukier plastyczny, sposoby barwienia
– Eleganckie dekoracje z lukru plastycznego
– Ciasteczka bankietowe i finger food
– Ciasta na zimno
– Klasyczne desery i ich nowoczesne dekoracje
W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 150 PLN na powyższy numer rachunku bankowego.
Numer konta: mBank Wyślij e-mail
Obowiązuje kolejność zgłoszeń.