Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Bieganie dla początkujących ;), strona 4

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Bieganie dla początkujących ;)

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • hycek 12 kwi 2012, 22:25
    paramumik napisał:To fakt interwały są dużo skuteczniejsze. Dobrze równomiernie rozłożyć wysiłek np. 15 sekund spintu, 15 odpoczynku w truchcie. Ja biegam z konieczności. Nie lubię tego, ale można biegać zawsze i wszędzie, można też wybiegać złość na pity za 2011 rok (wypróbowałamuśmiech 3 razy w tygodniu mi wystarcza, jeśli mam czas, wolę pedałować na rowerze. Biegam z pulsometrem i wszystkim to polecam.
    hehe znam to, po ostatnim rozliczeniu wyszło mi że dostane 1zł zwrotu! wielki uśmiech magia naszego urzędu skarbowego - kara za prace.. interwały interwałami tylko trzeba pamiętać, że po wzmożonym wysiłku trzeba odpowiednio długo odpocząć, oczywiście mowa o aktywnym wypoczynku czyli truchcie. odpowiednie proporcje ćwiczeń wysiłek-odpoczynek są bardzo ważne wielki uśmiech
  • karolinaobara 17 kwi 2012, 17:28
    hihi biednemu to zawsze wiatr w oczy uśmiech jak nie za malo zwrotu to za duzo tluszczu, ale widze ze sposob jest tylko jeden - BIEGAC uśmiech) ja zastanawiam sie nad tym pulsometrem bo ciezko mi wyczuc tetno i obawiam sie ze moj trening jest nieefektywny skrzywienie drogie te pulsometry ?
  • kubasek 24 kwi 2012, 12:18
    to zależy jakiej marki masz puslometr. W sumie można już kupić za 160 złotych, ja mam troche droższy ( ale bez przesady ) i całkiem nieźle się sprawuje. Biegam codziennie więc jest w miarę często eksploatowany wielki uśmiech
  • marek100 26 kwi 2012, 8:48
    jaką rolę tak naprawdę spełnia pulsometr? warto wydawać 200 zł??? jest jakieś określone tętno przy którym spalanie jest najefektywniejsze?
  • karolinaobara 30 kwi 2012, 9:56
    wiesz co o tym pulsie to bylo duzo rozmow i mi duzo pomieszalo ale ktos polecal stronke trenujmadrze . pl - tam jest dobrze to wszystko wyjasnione wiec moze sobie skorzystaj z tego a jak cos nie bedziesz rozumiec to pisz tu, ja tez nie wiem za wiele ale staram sie edukowac zeby te treningi byly progresywne uśmiech
  • nowika 18 maj 2012, 9:05
    tutaj można znaleźć kilka wskazówek jakich błędów nie popełniać przy bieganiu
  • alako 21 maj 2012, 2:11
    ja myślę, że na początek to nie ma co przesadzać z pulsometrem.
  • 30 maj 2012, 16:25
    Pulsometr naprawdę pomaga. Wiadomo dzięki niemu jak rozłożyć swoją energię na cały trening. Na dobry pulsometr nie jest potrzebny duży [url=http://www.favore.pl/forum/czas-wolny-o-turystyce-i-sporcie/bieganie-dla-poczatkujacych,212,3.html]kapitał[/url], ale trenując w na siłowni trzeba pamiętać, że słabe urządzenie będzie szalało w towarzystwie innych pulsometrów przymrużenie oka Spalanie to 60-75% maksymalnego tętna, ale skuteczniejsze są chyba interwały, a pulsometr przy nich jest raczej konieczny.
  • marek100 4 cze 2012, 9:53
    nieduży kapitał to ile?
  • paramumik 5 cze 2012, 14:44
    Wracając do tematu biegania, to jaką markę polecacie początkującym biegaczom. Ja na początku próbowałam w zwykłych tenisówkach, ale doszłam do wniosku, że przydałoby się zainwestować w jakieś lepsze buty heppin w którym zazwyczaj kupuję, nie ma niestety sportowych smutny gdzie kupić w sieci buty sportowe? smutnysmutnysmutny
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum
Następna: Callanetics