Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Bieganie dla początkujących ;), strona 6

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Bieganie dla początkujących ;)

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Meggi85 31 sie 2014, 10:53
    Przede wszystkim trzeba sprawdzić czy się pozostanie przy tym bieganiu. Bo obkupienie się w sprzęt, a potem zrezygnowanie przy pierwszych bólach łydek to się mija z celem. Jak już jednak postanawiamy zostać to przede wszystkim dobre buty. Potem pamiętanie o rozgrzewce. Początkującym polecam maść rozgrzewającą mieśnie (ja mam dip hot) smaruje się przed treningiem i przy lekkiej rozgrzewce nawet mięśnie są rozgrzane. No i ma znaczenie po czym się biega.
  • MartynKa79 31 sie 2014, 15:42     (ostatnio zmieniony przez autora 31 sie 2014, 19:59, w całości zmieniany 2 razy)
    Co racja to racja. A co do dip hota - sprawdza się też jako wsparcie rozgrzewki na siłowni i jeśli chodzicie na kije. uśmiech
  • Masa 31 sie 2014, 20:30
    A czym jest ten dip hot?
  • MartynKa79 31 sie 2014, 21:20
    Z olejkami eterycznymi. Proszę, tu znajdziesz wszystko na jego temat http://diprilif.pl/dip-hot/. uśmiech
  • Ecia 4 wrz 2014, 9:42
    Wg mnei dobre buty i dobre podłoże do biegania
  • Rush 4 wrz 2014, 10:15
    Buty i rozgrzewka uśmiech
  • Bartniczka 7 wrz 2014, 20:10
    biwo napisał:na początek polecam marszobiegi, czyli przeplatanie biegania szybkim marszem. Pomoże Ci to nabrać kondycji, co jest niezbędne jeśli chcesz często biegać przymrużenie oka
    Ha! Bardzo dobry pomysł na rozpoczęcie treningu uśmiech Zastosuję !!!
  • dotinsix 11 wrz 2014, 7:23
    Ecia napisał:Wg mnei dobre buty i dobre podłoże do biegania
    Jeśli chodzi o buty, znalazłam swoje na Sport Guru. Polecam sprawdzić sklepik - to jest specjalny dla biegaczy. Można sobie zamówić buty, ubrania i akcesoria do biegania.
  • Filipek11 17 paź 2014, 9:56
    Myślę, że jeżeli ktoś chce biegać bez znaczenia czy profesjonalnie czy amatorsko to musi mieć odpowiednie buty klasy Newbalance, ze względu na bezpieczeństwo przed kontuzjami, jeżeli ktoś wcześniej nie biegał to może się zrazić do biegania już przy pierwszej kontuzji i skończyć ze sportem na jakich czas.
  • goyko 10 lis 2014, 17:40     (ostatnio zmieniony przez autora 12 lis 2014, 10:18, w całości zmieniany 2 razy)
    Mnie od jakiegoś czasu strasznie kusi bieganie ale nie mam odpowiedniego obuwia. W przyszłym tygodniu chcę sobie kupić buty i strój do biegania. Wtedy może w końcu się zmotywuję i pobiegnęprzymrużenie oka Codziennie chciałbym zwiększać dystans o 500 m.
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum
Następna: Callanetics