Wino, elegancja, zabawa i śpiew są nierozłączne od wieków.
Odkąd sięgnąć pamięcią ludzie zawsze kochali, kochają i kochać będą ten trunek, który wpisany jest w kulturę większości narodów na świecie.
Dlaczego warto posiadać wiedzę o winie? To proste pytanie.
Zdobywając wiedzę z tego zakresu stajesz się członkiem elitarnej grupy ludzi, znawców. Zdobywasz prestiż, nową wiedzę, którą można wykorzystać w różnych sytuacjach prywatnych i służbowych. Warto orientować się w kwestiach związanych z: doborem wina do potraw, sposobem podawania, wyborem lepszych i gorszych roczników. Ta standardowa wiedza pozwoli Państwu na sprawne poruszanie się w tematyce tego jakże szlachetnego trunku.
Prezentujemy Państwu program kompleksowego szkolenia sommelierskiego skierowanego głównie do osób pracujących w restauracjach, ale także do miłośników win, którzy chcą zgłębić swoje umiejętności i wiedzę winiarską. Każda osoba, która ukończy kurs, zdobędzie podstawy wiedzy na temat produkcji win i najważniejszych regionów winiarskich. Kurs przygotuje także do samodzielnego pełnienia funkcji sommeliera – osoby, która w restauracji odpowiedzialna jest nie tylko za serwowanie win, ale także za ich odpowiedni dobór do menu.
Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa certyfikaty potwierdzające udział w kursie Sommelierskim /w języku polskim i angielskim/- bez dodatkowych opłat.
Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie.
Dodatkowo kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.
Ilość godzin szkoleniowych: 18 / 2 dni
Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:00
PROGRAM:
I Dzień:
II Dzień:
EGZAMIN w formie pisemnej oraz praktycznej
W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 300 PLN na powyższy numer rachunku bankowego.
nr konta: mBank Wyślij e-mail
Obowiązuje kolejność zgłoszeń.