benefitka napisał:Na pewno się bardziej opłaca. Wiadomo, że biura biorą pieniądze za pośrednictwo, więc za te same pieniądze możesz mieć lepszy hotel i wycieczkę, albo po prostu zaoszczędzić. Pytanie tylko czy masz czas i cierpliwość, żeby wszystko samemu organizować? Jest z tym sporo załatwiania...
Niekoniecznie się z tym zgodzę. Biura z racji liczby i częstości zamawiania usług mają często spore rabaty niedostępne zwykłym śmiertelnikom. No i też zależy jeszcze jakie wakacje wybierzesz. Jeżeli wypoczynek i objazdówkę, to ok zgodzę się, że może czasami samemu uda się znaleźć tańsze rozwiązania, hotele itp, ale z drugiej strony trzeba samemu wszystko zaplanować i zorganizować. Pytanie jak cenisz swój czas
Z drugiej strony jeżeli chodzi Ci o zorganizowany wyjazd np. na snowboard, to skorzystanie z oferty biura naprawdę może być tańsze. W zeszłym roku byłam na wyjeździe snowboardowym z tym biurem i po wcześniejszej analizie cen w necie wyszło mi na to, że bardzeij opłaca się wykupić wyjazd i szkolenie od razu u nich, niż szukać wszystkiego na własną rękę. Poza tym tutaj zyskałam wielki plus w postaci polskiej kadry, bo jednak uczyć się jazdy na snowboardzie od francuskiego nauczyciela byłoby o wiele ciężej